T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 13 MAYIS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Başbakan'ın Diyarbakır'da saldığı güvercinler sahibine döndü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'ı ziyaretinde uçurduğu güvercinler, sahipleri Ahmet Dabanoğlu'na geri döndü.

Güvercin yetiştiricisi Ahmet Dabanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Diyarbakır 2. Olağan Kongresi için 7 Mayıs 2006 tarihinde Diyarbakır'a gelişi öncesinde parti yönetimindeki bir arkadaşının kendisinden güvercin istediğini belirtti.

Kendisinin de 30 kadar güvercini verdiğini, ayrıca seçtiği bir çift güvercini de Başbakan Erdoğan'a hediye etmek istediğini anlatan Dabanoğlu, "Başbakan bunları salıp bıraktı.

Başbakan'ı sevdiğimden kendisine seçtiğim bir çift güvercini de hediye etmek istedim, Ancak kendisi bunları da azat etti. Yalnız aradan çok geçmeden bütün güvercinlerim yuvalarına geri döndür" dedi.

Güvercinlerin barış ve özgürlük sembolü olduklarını belirten Dabanoğlu, iyi baktığı için tüm güvercinlerinin kendisine geri döndüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Güvercinlere sevgimi verdiğim ve iyi baktığım için beni terk etmiyorlar. Bırakınca dönüp dolaşıp geri geliyorlar. Bunları nereden bırakırsanız bırakın bana gelirler. Serbest bırakıyoruz, ama alışıyorlar bir yere ayrılmıyorlar, bırakıldıklarında havada birkaç tur atıp geri gelirler.

Kuşları, hayvanları, tabiatı sevdiğim için teras kat satın aldım. Buraya küçük bir havuz yaptım. Bitki ve güvercinlerle donattım. Kuşlara özel yer yaptım. Yemlerini ilaçlarını veriyorum. Şu anda 10-12 çeşit güvercin besliyorum.

Kimisi Diyarbakır'a özgü güvercin çeşitleridir. Beslediğim güvercinler arasında Mısıri, Ciğeri, Kekmeciğeri, Kekmeyusufi, Atlas, Bozak, Taklacı, Atlasciğeri diye adlandırılan çeşitleri var.

Ben şahsen bu işin ticaretini yapmıyorum, alıp satmıyorum. Güvercinlerim üredikleri zaman sadece arkadaşlarıma hediye ediyorum."

Güvercin beslemenin Diyarbakır'ın eski bir geleneği olduğunu da anlatan Dabanoğlu, "Eskiden fakir, zengin tüm Diyarbakırlılar avlulu evlerinde güvercin yetiştirirlerdi. Bu bir gelenektir buralarda. Kuşlar bir güzelliktir. Besledikçe, baktıkça manevi olarak rahatlıyorsunuz, huzur buluyorsunuz" dedi.

  • DİYARBAKIR (A.A)


    Erdoğan'dan Karamanlis'e anıt sitemi
    Erdoğan: Değişim kabiliyeti olan ayakta kalacak
    Ecevit: Halk AK Parti'nin Cumhurbaşkanını olumlu karşılamaz

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi