T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 13 MAYIS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dünya yeni bir ırkçı dalga yaşıyor

11 Eylül saldırılarından sonra ABD ve Avrupa'da ırkçı saldırılar büyük bir yükselişe geçti. Daha önce siyahları hedef alan saldırılar, son dönemlerde Müslümanları da kapsadı. Faşist eğilimli partilerin yükselişe geçtiği Avrupa ülkelerinde, aşırı sağcı liderler de söylemlerini sertleştirdi.

Rusya'da neo-nazi dehşeti

Geçtiğimiz hafta Rusya'nın başkenti Moskova'daki metro istasyonunda 17 yaşında Ermeni bir genç ırkçı grubun saldırısı sonucunda öldürüldü. Özel NTV kanalının Kafkas kökenli muhabiri Elkhan Mirzoyev ise geçtiğimiz ay Moskova metrosunda ırkçı dazlakların saldırısı sonucunda ciddi biçimde yaralandı. Senegal asıllı bir öğrenci geçtiğimiz ay, bir başka öğrenci de geçtiğimiz yıl uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kafkaslar'daki Kabardin-Balkarlı şarkıcı ve Kültür Bakanı Zaur Tutov da Nisan ayında Moskova'da saldırıya uğradı.

Almanya'da kebapçı cinayeti 9 Türk'ü vurdu

Almanya'da özellikle Türkleri hedef alan saldırılar son günlerde artış gösterdi. Kebapçı cinayeti olarak bilinen cinayetler serisinde şu ana kadar dokuz Türk hayatını kaybetti. Gerçek katiller henüz yakalanamadı. Geçtiğimiz ay, Etiyopyalı bir mühendis Berlin yakınlarındaki Postdam'da ırkçı saldırılar sonucunda öldürüldü. Yine Postdam'da Afrika kökenli bir Alman vatandaşı ciddi biçimde dövülerek hastanelik edildi. 37 yaşındaki Afrikalı hala ölümle savaşıyor. Nazi grupları son olarak 2006 dünya kupasında Türklere yönelik büyük bir saldırı hazırlığında olduklarını açıkladılar.

Fransa'da Türk gençleri saldırıya uğradı

İki hafta önce Fransa'nın iç bölgelerindeki Nevers kentinde Türk gençleri ırkçı gençlerin saldırısına uğradı. Geçtiğimiz hafta sonunda ise bir diskotekte çalışan görevlilerin açtığı ateş sonucu biri ağır olmak üzere 3 Türk genci yaralanmıştı. Saldırının ardından çıkan olaylarda yaklaşık 15 araç ateşe verilirken, birçok dükkan ve kültür merkezine molotofkokteyli atılmıştı. Yine Ekim 2005 'te Paris banliyölerinde 10 liseli gencin polis kontrolünden kaçarken sığındıkları trafoda 2 arkadaşlarını kaybetmesi, ülkede isyana neden olmuştu. Olaylar Paris banliyölerinde binlerce aracın yakılmasına yol açmıştı.

Avustralya'da ırkçılar plaj için çatıştı

Avustralya'nın Sidney kentinin güney sahili Cronulla'da, gençler arasında bir kavga ırkçı çatışmaya dönüşmüş, Orta Doğu kökenli gençler kendilerini plaja sokmak istemeyen ırkçı 2 cankurtaranla kavga etmişti. Bunun üzerine "beyaz" gençler ellerinde sopa, taş ve bira şişeleriyle çoğu Lübnanlı Ortadoğulu gençlere saldırmıştı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi