T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 18 MAYIS 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kısa süre içinde olay çözülecek

Devlet Bakanı Şahin, saldırının Danıştay'ın şahsında tüm anayasal kurumlara ve Meclis'e yapıldığını belirterek, "Çok kısa sürede, bu olayın arkasında kimler olduğu ortaya çıkarılacaktır" dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Danıştay'a yönelik saldırı olayı ile ilgili olarak "sürprizlere hazır olun" dedi. Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Şahin, olayın yaşanmasının ardından Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile beraber Danıştay'a gittiklerini ve yetkililerden bilgi aldıklarını anımsatarak olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini söyledi. İlk tahkikatın gizli olduğuna da dikkat çeken Şahin, "Tahkikat sonuçlandığında yargı tarafından gerekli açıklama yapılacaktır. Şu saat itibariyle elde ettiğim bilgileri dahi üzülerek sizlerle paylaşamıyorum" dedi.

SALDIRI MECLİS'E

Danıştay'ın şahsında bu saldırının tüm anayasal kurumlara ve dolayısıyla Meclis'e de yapıldığını vurgulayan Şahin, "Bekleyin, çok kısa sürede, bu olayın neden yapıldığı ve arkasında kimler olduğu ortaya çıkarılacaktır. Kendi hisssiyatımla söylüyorum. Birtakım sürprizlere de hazır olun" dedi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, saldırıyı, nereden ve kimden gelirse gelsin, nedeni ne olursa olsun nefretle kınadıklarını belirtti.

RANT DEVŞİRMEYİN

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Danıştay'daki silahlı saldırının, sadece belli bir siyasi görüşe rant kazandırabilecek bir olay olmadığını" ifade ederek, "Bu acı olay üzerinden kimse rant devşirmeye kalkışmasın" dedi. Arınç, "Tam anlamıyla bir provokatif eylemle karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

GECİKMELİ AÇIKLAMA

Görüşmelerde bulunmak üzere Katar'da bulunan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu saldırıdan 5 saat sonra açıklama yaptı. Akus yayımladığı yazılı mesajla saldırının ükedete, huzur, güven ve istikrara yapılmış olduğunu belirtti.

Güvenlik zirvesi

Başbakan Erdoğan, saldırının ardından Başbakanlık'ta güvenlik zirvesini topladı. Erdoğan, zanlının ardındaki güçlerin ve bağlantıların bir an önce ortaya çıkartılması talimatını verdi. Bu tür provokatif olayların bundan sonra da olabileceği ve bu nedenle tüm kamu kurum ve kuruluşlarında dikkatli olunması uyarısının da yapılması kararlaştırıldı.

Koruma 20 Nisan'da tahsis edildi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Danıştay 2. Daire Başkanlığı'na koruma tahsis edildiğini açıkladı. Ankara Vailliği tarafından Danıştay 2. Daire Başkanı'na koruma tahsis edildiği belirlendi. Ankara Valiliği'nin yazısında Mustafa Birden'e tahsis edilen korumanın 'çağrı üzerine koruma' olarak nitelendirilen koruma türü olduğu belirtildi. 'Çağrı üzerine koruma'da kişinin istediği gün ve zaman her an koruma tahsis edildiği öğrenildi. Danıştay 2. Daire Başkanı'nın talebinin bu yönde olması nedeniyle bu şekilde koruma kararı alındığı belirtildi. Ankara Valiliği'nin tahsis yazısının 20 Nisan 2006 tarihinde çıktığı öğrenildi.

Sezer: Tarihte kara bir leke

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yazılı bir açıklama yaparak, çirkin saldırıyı nefretle kınadığını bildirdi. Sezer, şöyle devam etti: "Cumhuriyet'in temel kurumlarından bağımsız yargının üyelerine karşı girişilen saldırı ulusumuzu derinden yaralamıştır. Yüce yargının kutsal görevini yaptığı bir anda girişilen bu saldırı Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Baskılar ve tehditler Türk yargısını yıldıramayacak, Türk yargısı anayasal görevlerini, laik ve demokratik Cumhuriyet'e bağlılıkla sürdürecektir."

AK Parti: Saldırıyı lanetle kınıyoruz

AK Parti Grup Başkanvekilleri, Danıştay'a yapılan saldırıyı yaptıkları ortak açıklamayla lanetledi.AK Parti'li Grup Başkanvekilleri Faruk Çelik, İrfan Gündüz, Salih Kapusuz, Eyüp Fatsa ve Sadullah Ergin ortak bir yazılı açıklama yaparak saldırıyı lanetledi. Başkanvekillerinin açıklamasında, "Bugün Cumhuriyetimizin güzide bir kuruluşu olan Danıştay'ımıza burada görev yapan 2. Daire Başkanı ve yargıçlarına, görevlerini ifa sırasında yapılan saldırıyı şiddetle lanetliyoruz" denildi.

Çörtoğlu: Kişisel saldırı değil

Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, saldırının ardan daire başkanları, üyeler ve tetkik hakimler ile savcılarla biraraya geldi. Çörtoğlu, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada saldırının meslektaşlarını kişisel olarak hedef alan bir saldırı olmadığını belirterek, "Bu saldırı, mensuplarımızın kimi kararları dolayısıyla bir kısım sorumsuz basın ve yayın kuruluşları ile yazarlarınca hedef gösterilmeleri, devlet adına yetki kullanan makamlarca da cesaretlendirici, ihtiyatsız beyanlarda bulunulması sonucu gerçekleşmiştir" dedi.

Özkök: Alçakça bir saldırı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, silahlı saldırı nedeniyle Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'na gönderdiği mesajında saldırıyı "alçakça" diye niteldi. Özkök mesajında "Bu alçakça saldırıyı nefretle kınar, şahsım ve TSK adına size ve şahsınızda Danıştay Başkanlığı'nın değerli mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi sunar, yaralı personelinize acil şifalar dilerim."

Vakit: Yapılanlar yargısız infaz

Vakit Gazetesi Yayın Kurulu'nca, Danıştay'daki silahlı saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Saldırı bahane edilerek gazetemizin bazı televizyonlar tarafından basın ahlakıyla bağdaşmayan bir şekilde hedef gösterilmesini şiddetle kınıyoruz" denildi. Olayın soruşturma safhasında olduğuna dikkat çekilen Açıklamada, "Saldırının gazetemizin bir haberiyle ilişkilendirilmesi, malum medyanın yargısız infaz girişimiyle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir" denildi.

Senaristleri kınıyoruz

Alperen Ocakları Genel Başkanı Nedim Yıldız saldırıyı kınadıklarını belirterek "Şiddetin senaristlerini ve piyonlarını kınıyoruz" dedi. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu da "Son günlerde iç savaş birlikçileri ülkemizi kaosa sürüklemek istiyor" dedi.


  • Hain saldırı
  • Siyasi cinayetler dönemi açılıyor
  • Saldırı Cumhuriyet'in bütün kurumlarına
  • 'Bağırdığını duymadım'
  • Aytaç Kılınç: Olayı şiddetle kınıyorum
  • Özbilgen 2 çocuk babasıydı
  • Yine hayalet silah: Glock
  • Baro disiplin işlemi başlattı
  • Umarım muhalefet bunu kullanmaz
  • Ülkücüyüm, örgüt bağlantım yok
  • Baba Arslan: Saldırının türbanla hiçbir alakası yok
  • Zanlı Arslan, Sedat Peker'in avukatıyla 3 ay çalışmıştı
  • Avukat Tuna: Saldırgan ulusalcı biri

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi