|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 20 MAYIS 2006 CUMARTESİ | ||
|
|
Kilit isim intihar girişiminde bulundu
Danıştay'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili soruşturmada kilit isim olarak nitelendirilen Muzaffer Tekin'in, Kadıköy'de intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. 1980'li yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) atılan Tekin, tedavi altına alındı.
Alınan bilgiye göre, Danıştay'a yönelik saldırıyla ilgili ifadesine başvurulabileceği belirtilen Tekin, öğlen saatlerinde Kadıköy'de kendini bıçakladı. Daha önce TSK'dan ihraç edilen Muzaffer T, bıçakla yaralı halde Acıbadem Hastanesi'ne getirildi. Kalbinin hemen altından yara alan Tekin'in, tedavisinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacağı ifade edildi.
T'nin, hayati tehlike kaydının olmadığı ve bilincinin açık olduğu kaydedildi. Polis yetkilileri, Muzaffer T'nin intihar girişiminde bulunmuş olabileceğini söylediler. Öte yandan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin de aralarında bulunduğu güvenlik güçleri, hastane önünde gerekli önlemleri aldı. Basın mensupları hastaneye alınmıyor. POLİS GÖZETİMİNDE TEDAVİ Muzaffer Tekin, bıçakla yaralı halde getirildiği Acıbadem Kadıköy Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Göğüs kısmından hafif şekilde yaralanan ve durumu hekimler tarafından takip edilen Muzaffer Tekin'nin hayati tehlikesi bulunmadığı kaydedildi. Polis gözetiminde tutulan Muzaffer T'nin tedavisinin bu hastanede tamamlanacağı ifade edildi. CERRAH: KONUYU ARAŞTIRIYORUZ İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Danıştay'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili soruşturmada kilit isim olarak nitelendirilen Muzaffer Tekin'in Kadıköy'de intihar girişiminde bulunmasıyla ilgili olarak, "Konuyu araştırıyoruz" dedi. Tekin'in Kadıköy'deki Acıbadem Hastanesi'nde tedavisi sürerken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cerrah, "Olay henüz yeni. Konuyla ilgili araştırma sürüyor" diye konuştu. AZMETTİRİCİ OLARAK ARANIYORDU Muzaffer Tekin, Cumhuriyet gazetesinin bombalanması ve Danıştay'a düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi olarak tüm yurtta aranıyordu. ORDUDAN RESTORAN BASTIĞI İÇİN ATILMIŞ 10 kişilik oluşumun gizli komutanı olarak adlandırılan Muzaffer Tekin'in 1982 yılında Harp Okulu'nda Yüzbaşı olarak görev yaptığı, ancak bazı Harbiyelilerin Gençlik Parkı'nda bir restorantta dayak yemesi üzerine intikam için gayri resmi olarak emrindeki askerlerle baskın düzenlemesi nedeniyle ordudan atıldığı öğrenildi. Halen devreleri general olan Tekin'in ordu içinde sevilen bir kişi olduğu ve milliyetçi tavrı ile tanındığı bildirildi.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |