T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 20 MAYIS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ucuz uçuş keyfine yüksek kur darbesi

Son haftalarda doların yüzde 15'e varan değer artışının bir saatlik uçuşun maliyetini kişi başı 85 YTL'den 98 YTL'ye çıkardığı bildirildi

Türkiye'de, 2003 yılından itibaren gündeme gelen, son dönemlerde hızla gelişen ve halka "ucuz uçuşun" kapılarını aralayan özel havayolu şirketleri, otobüs fiyatının da altına düşen biletlerle halkı sevindirirken, doların ani yükselişi ve buna paralel artan maliyetler karşısında çıkış yolu arıyor. FLY Air Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hasançebi, bu yıl yabancı turist sayısındaki azalmayla birlikte havayolu şirketlerinin tüm umutlarını iç hat seferlerine bağladığını ancak, dolardaki yükselişin istenmeyen bir sürpriz olduğunu belirtti.

MALİYETLER YÜKSELDİ

Hasançebi, havayolu şirketlerinin uçak kirası, yakıt, kaptan, hostes ve teknisyen maaşına kadar tüm girdilerinin dolara endeksli olduğunu, buna karşın biletlerini YTL üzerinden sattığını ifade ederek, şunları söyledi: "Dolarda yüzde 15'leri bulan yükseliş, bir saatlik uçuşun maliyetini kişi başı 85 YTL'den 98 YTL'ye çıkardı. Bir de uçağın düşük doluluk oranıyla uçtuğunu da hesap ederseniz bu maliyeti yüzde 25 hatta yüzde 50 katlamanız gerekiyor." Hasançebi, bu durumda ucuza uçmanın da riske girdiğini, havayolu şirketlerinin bir araya gelerek, Ulaştırma Bakanlığı'nın da görüş ve önerileri doğrultusunda önlem alması gerektiğini vurguladı.

  • ADANA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi