T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| G Ü N D E M | 20 MAYIS 2006 CUMARTESİ | ||
|
|
Eylemden önce içki
CİLT CİLT AYDINLIK DERGİSİ Arslan'ın Üsküdar'daki evinde yapılan aramalarda ise İşçi Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Türk Solu Dergisi'nin 3 cilti Aydınlık Dergisi, Vatanseverler Güç Birliği Hareket Tüzüğü ve bütün sol militanların ellerinde düşürmediği Gerillanın El Kitabı adlı kitap bulundu. Alparslan Arslan'ın, liderliğini Kemal Kerinçsiz'in yaptığı Milli Güç Platformu, Kuvvai Milliye Derneği, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Plotformu, İşçi Partili Öncü Gençlik ve Türk Solu Dergisi gibi ulusalcı yapılanmalarla birlikte hareket ettiği, bu grupların eylemlerine katıldığı belirlendi. Bünyelerinde emekli askerler, kamu görevlileri, avukatlar ve üniversite öğrencilerinin çoğunlukta bulunduğu ulusalcılar son aylarda yapılan birçok eylemle öne çıktı.
Kerinçsiz'in her eyleminde var
Sauna çetesiyle benzerlik gösteriyor
Danıştay'a saldırı ile Sauna çetesi arasındaki benzerlikler ön plana çıktı. Saldırgan Arslan ile yüzbaşılıktan atılan Muzaffer T.'nin sık sık telefonla görüştüğünü belirledi. Sauna çetesinde de Özel Kuvvetler'den yüzbaşı Nuri Bozkır'ın "Türk Mukavemet Tugayı" adına hareket ettiklerine ilişkin konuşmaları telefon kayıtlarına yansımıştı. Arslan'ın Ankara'ya gelir gelmez ilk görüştüğü ilk kişi avukat Tarkan T.'nin, "ATA ocakları" eski başkanı olduğu anlaşıldı. Tarkan T.'nin, ayrıca, Hüseyin Tanrıverdi'ye silahlı saldırıdan Ankara'da gözaltına alındığı belirlendi. Sauna soruşturmasında tutuklanan Tamer Topsakal da görevdeyken yürüttüğü, Almanya'da PKK'nın uyuşturucu pazarı nedeniyle öldürdüğü Ertuğrul Yılmaz'ın soruşturma dosyasının, "ATA ocakları" eski başkanı Ayhan Parlak'ın jeep'inde bulunması nedeniyle meslekten ihraç edilmişti. Jeepte ayrıca Glock marka silah bulunmuştu. Polis, Türkiye'de Sauna çetesi benzeri 11 ayrı grubun faaliyet gösterdiğini belirlemiş, bu grupların birbirleriyle üst noktada irtibatı olduğu öne sürülmüştü. Arslan ile birlikte eyleme katılan Osman Y. ve Mehmet A. da çok sayıda suç kaydı bulunuyor.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |