T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 22 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

DSP Genel Başkanı Sezer: Umudumuz her geçen saat artıyor

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin açıklamasında, "Kritik 48 saatten sonra 66 saatin de bir olumsuzluk olmadan geçilmiş olması, umudumuzu her geçen saat artırmamıza neden oluyor" dedi.

DSP Genel Başkanı Sezer
Sezer, GATA önünde, gazetecilere Ecevit'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Ameliyatın üzerinden 66 saat geçtiğini belirten Sezer, şu ana kadar Ecevit'in sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını kaydetti.

Ecevit'in uyutulması için verilen ilaçların kesildiğini belirten Sezer, hayati fonksiyonlarla ilgili verilerin normal olduğunu söyledi.

Sezer, umutlarının her geçen gün artığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kritik 48 saatten sonra 66 saatin de bir olumsuzluk olmadan geçilmiş olması, umudumuzu her geçen saat artırmamıza neden oluyor. Hep söylediğim bir şeyi tekrarlamak istiyorum; Ecevit inatçıdır, Ecevit lazımdır, oradan sağlıklı bir şekilde çıkacaktır."

Zeki Sezer, Ecevit'in uyutulması için verilen ve bu sabah kesilen ilaçların etkisinin geçmesinin ardından çeşitli tetkiklerin yapılacağını da kaydetti.

Bir gazetecinin ilaçların etkisinin ne zaman geçeceğine ilişkin sorusu üzerine Sezer, şunları söyledi:

"Onu tabii ki bilemiyoruz. Doktorlar, tam bir saat söyleyemiyorlar. Uzunca bir süredir o ilaçları alması nedeniyle bir süre alabilir diye düşünülüyor. Ama o süre sanırım bugün akşam üzeri gibi, gene doktorların açıklamalarına göre dolmuş olabilir. O süre bittiğinde gerekli testler tekrar yapılacak."

Sezer, Rahşan Ecevit'in sağlığı ve moraliyle ilgili sorular üzerine de, "Rahşan Hanım da Sayın Ecevit gibi gayet güçlüdür. Olumlu gelişmeleri takip ediyor, morali gayet iyi" karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile eski bakanlardan Kamran İnan'ın hastaneye gelerek Ecevit'in sağlık durumu hakkında bilgi aldıklarını kaydeden Sezer, "Tüm kesimlerin dile getirdiği ortak bir kanı var; Ecevit gibi bir devlet adamına bu ülkenin her zaman ihtiyacı vardır" dedi.

"ÇOK BADİRELER, DARBELER ATLATTI"

Bu arada Sezer, SKY Türk'e yaptığı açıklamada da geçen sürede en küçük bir kanama yaşanmadığını ve bir olumsuzluk görülmediğini belirterek, bunun umut verici olduğunu söyledi.

Sezer, şunları kaydetti:

"İki nedenle umutluyuz; birincisi veriler çok iyi, onunla birlikte Sayın Ecevit'e hep güvendik, güvenmeye devam ediyoruz. O kararlıdır, dayanıklıdır. Çok badireler, darbeler atlattı bunu da atlatacak. Rahşan Ecevit de eşi gibi metin, kararlı, dayanıklı, inatçı bir insan. Hastaneye geldiğimiz günden beri metanetini koruyor. Sadece Sayın Ecevit ameliyata alınırken çok yorgundu. Onun dışında son derece sağlıklı, metin şekilde olayları göğüslüyor. Belli periyotlarla Sayın Ecevit'i görüyor. Görüp çıktıktan sonra her seferinde yüzünün daha rahatlamış olduğunu hissediyorum."

  • ANKARA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi