|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 23 MAYIS 2006 SALI | ||
|
|
Aslan'ı tanıyanlar anlatıyor: Okulda polis tarafından kollandı
Danıştay'a yaptığı saldırı ile gündeme gelen Alpaslan Aslan'ı 1994-1999 yılları arasında öğrencilik yaptığı Marmara Üniversitesi'nden tanıyan avukatlar, Aslan'ın "soğukkanlı" biri olduğunu doğrularken, saldırılarda da daima ön planda yer aldığını belirtti.
ANKA'ya açıklamalarda bulunan Marmara Üniversitesi mezunu Can Atalay, Aslan'ın öğrencilik yıllarında da adının bir çok olayla anıldığını açıkladı. Okullarında 1996-1999 yılları arasında sık sık gerilimler yaşandığına dikkat çeken Atalay, Aslan'ın "ülkücü öğrencilerin" başında yer alan isimlerden biri olduğuna dikkat çekti. Okulda olayların ardından açılan soruşturmalarda Aslan'ın ceza almadığını söyleyen Atalay, elinde bir çok kere satır gördüğü Aslan'ın gerilimlerin ardından da polis kontrolü ile dışarı çıkarıldığını sözlerine ekledi. Atalay "Mezun olduğundan beri ne yapıp ettiği çok açıktır. Polis tarafından açıkca kollandığını düşünüyorum. Ama sonuç onu bugünlere getirdi" diye konuştu. MEZUN OLSA DA SATAŞMAYI SÜRDÜRDÜ Danıştay saldırısının ardından avukatların yaptıkları ortak açıklamada ismi geçen bazı arkadaşlarının tehdit edildiğini söyleyen avukatlar, isim vermekten kaçındı. Aslan'la aynı dönem okuyan ve ismini vermekten kaçınan bir tanık da ANKA'ya açıklama yaptı. Saldırganın sınıf arkadaşı avukat, öğrencilik günlerinde Aslan'ı "mafyavari paltolarla, ağzında sigara gezen biri" sözleriyle niteledi. Aslan'ı çatışmalarda bir çok kez bire bir gördüğünü iddia eden tanık, saldırganın elindeki silahları da "çekiç, sopa ve satır" olarak sıraladı. Okul döneminde çıkan olaylarda yaralandığını, mezuniyetin ardından da Aslan'a adliyede karşılaştığı ve Aslan'ın fiziki müdahalesine maruz kaldığını belirten tanık, "Şaşırmadım aslında, bu arkadaşlar özel olarak yetiştirilen tipler, okul döneminde de kollanıyorlardı, derse devam etmeseler de mezun oldular, bugünlere geldiler" diye konuştu.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |