T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 25 MAYIS 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İki lise öğrencisi okula giderken tabanca ile öldürüldü

Samsun Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu ve 9. sınıf öğrencisi Ahmet Genç, sabah okula giderken önlerini kesen maskeli bir kişi tarafından öldürüldü. Emniyet, katilin öğrenci olduğunu ve cinayetlerin kız meselesi yüzünden işlendiği üzerinde durulduğunu açıkladı.

Ahmet Genç
Samsun'da iki lise öğrencisi okula giderken tabanca ile öldürüldü.

Samsun Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu ve 9. sınıf öğrencisi Ahmet Genç, sabah okula giderken Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde bir kişinin tabanca ile açtığı ateş sonucu öldürüldü.

OKUL, VALİLİK KARARIYLA TATİL

Samsun Anadolu Lisesi'nde okuyan iki öğrencinin sabah saatlerinde okula giderken öldürülmeleri üzerine okul, valilik kararıyla tatil edildi.

Bahçelievler Mahallesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen olayla ilgili ilk bilgilerde silahlı saldırıyı uğrayan öğrencilerin Atatürk Anadolu Lisesinde öğrenim gördükleri ifade edilmişti, ancak sonraki saatlerde öğrencilerin Samsun Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ahmet Genç (16) ve 10. sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu (17) olduğu bildirildi.

HASTANEDE TÜM ÇABALARA RAĞMEN KURTARILAMADILAR

Cihan Semizoğlu
Genç ve Semizoğlu'nun bu sabah okula giderken Bahçelievler Mahallesi'nde, bir kişinin tabanca ile açtığı ateş sonucu yaralandıkları ve kaldırıldıkları Samsun Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi.

Olayın duyulmasının ardından Samsun Anadolu Lisesi, valilik tarafından alınan kararla tatil edildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri de il merkezindeki diğer okulların önlerinde de güvenlik tedbirleri artırdı.

Samsun'da sabah saatlerinde okula giderken öldürülen 2 lise öğrencisine yönelik saldırıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

9 MM. 8 ADET BOŞ KOVAN BULUNDU

Olay yerinde yapılan incelemede 9, milimetre çapında 8 boş kovan bulundu. Ölen öğrencilerden Ahmet Genç'in vücudunda 2, diğer öğrencinin vücudunda ise 3'den fazla mermi izi bulunduğu bildirildi. Bir görgü tanığının ise saldırganın başında siyah şapka veya bere bulunduğunu söylediği öğrenildi.

HASTANE ÖNÜNDE GÖZYAŞI SELİ

Bu arada, olayın duyulmasının ardından öğrencilerin kaldırıldığı Samsun Devlet Hastanesinin önünde hareketli saatler yaşandı.

Ölen öğrencilerin yakınları ve arkadaşları hastaneye koşarken, Genç ve Semizoğlu'nun yakınları ile bazı öğrenciler fenalık geçirdi.

Çok sayıda polisin görev aldığı hastane önündeki güvenlik önlemleri de artırıldı.

KATİL YİNE BİR ÖĞRENCİ

Samsun'da, sabah saatlerinde okula giderken tabancayla öldürülen 2 lise öğrencisine yönelik saldırının failinin belirlendiği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında Samsun Devlet Hastanesine gelen Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar yaptığı açıklamada, "Failin kimliği belirlendi. Soruşturma sürdüğü için kimliğini açıklayamıyoruz. En kısa zamanda yakalanacak" dedi.

Emniyet Müdürü Mustafa İlhan da olayla ilgili bilgi almak üzere geldiği Samsun Devlet Hastanesinde yaptığı açıklamada, olayın failinin arandığını söyledi.

KIZ MESELESİ YÜZÜNDEN
Öldürülen öğrencilerin arkadaşları olayın şokunu yaşıyor.

Olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade eden ve ailelere başsağlığı dileyen İlhan, şunları kaydetti:

"Sabah evinden çıkıp okuluna gitmek isteyen iki öğrencimiz maalesef silahlı bir kişi tarafından saldırıya uğramış ve yaralı olarak getirildikleri hastanede kurtarılamadılar. Acımız bu anlamda büyük. Ben öncelikle ailelerimize Allah'tan sabır, ölenlere de rahmet diliyorum. Bu arada olayın ardından faili aramaya başladık. Ancak henüz isim vermeye gerek yok. Olayın sebebini netleştirmeye çalışıyoruz. Bir kız meselesi olabileceği üzerinde duruyoruz. Burada öğrencilerden tahminimize göre birisi hedefti, diğerinin de arkadaşı olduğu için yanında böyle bir olaya maruz kaldığını düşünüyoruz."

İlhan, failin öğrenci olup olmadığı yolundaki bir soru üzerine ise "Tahminimiz bu yönde" diye cevap verdi.

  • SAMSUN (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi