|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 25 MAYIS 2006 PERŞEMBE | ||
|
|
Havalimanında radyoaktif sızıntı yok
Monrol Nükleer Ürünler Ticaret ve Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bozluolcay, Atatürk Havalimanının kargo bölümünde bulunan nükleer tıp malzemelerinde herhangi bir sızıntı olmadığını bildirdi.
Yangının ardından Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezine bağlı ekiplerin sürekli ölçüm yaptıklarını ifade eden Bozluolcay, Güney Afrika, Kanada ve Belçika'dan ithal edilen ve tıpta kullanılan bu malzemelerde bir sızıntı tespit edilemediğini bildirdi. Bu malzemelerin bazı ilaçların hammaddesi olarak kullanıldığını vurgulan Bozluolcay, "İlaç yapımında kullanıldığı için içeriğindeki radyoaktif madde çok düşük dozda. Bu ilaçlar hastalara enjekte ediliyor. İnsan sağlığına zarar verici etkisi de bulunmuyor. İthal ettiğimiz nükleer tıp malzemelerinde radyoaktif sızıntı yok" dedi. Malzemelerin ithal edilirken yangın ve deprem gibi her türlü olumsuz koşullar dikkate alınarak paketlendiğini belirten Bozluolcay, bu nedenle bir sızıntı yaşanmayacağını kaydetti. Bozluolcay, şu an için hasarlarını tespit edemediklerini, ancak malzemeleri kullanamayacakları için bazı ilaçların yapımının gecikmesi sonucu hastaların olumsuz etkileneceğini söyledi. Bu arada, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi yetkilileri de kargo bölümünde 6 kişilik bir ekibin çalışma yaptığını, ancak yüksek ısı nedeniyle ithal edilen nükleer tıp malzemelerine yaklaşılamadığını ifade ettiler.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |