|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 25 MAYIS 2006 PERŞEMBE | ||
|
|
Yeni 'Rambolar' geliyor
Terörle mücadelede polisin "göz bebeği" olarak nitelenen özel harekat timine yeni personel yetiştirilmesi için 250 kişi kursa alındı.
Yaşı 28'in altında olan adaylar Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın Gölbaşı'ndaki kampüsünde eğitime alındılar, Özel harekat adayları kampus içerisinde arazi şartlarına uyum sağlamaları için çadırlarda kalıyorlar. Adaylara arazi, pusu, pusudan kaçma-kurtulma, silah bilgisi ve eğitimi, atış, haritacılık, patlayıcı maddeler konusunda uygulamalı eğitim veriliyor. Adaylar uygulamalı eğitimin yanı sıra Türkiye ve dünyada terörizm, illegal ve bölücü örgütler konusunda da teorik olarak eğitim alıyor. Özel harekat kursu 3 ay sürecek, şartlara ve eğitime uyum sağlayamayanlar eski görevlerine dönecekler. Özel Harekat Daire Başkanlığı'nca açılan kursu, 250 kişinin başarıyla tamamlaması halinde özel tim mensubu sayısı 4 bin 900'e çıkacak. Kursta başarılı olanlar Doğu ve Güneydoğu illerinde göreve başlayacaklar. Özel harekata, 28 yaşın altında katılan polis memurları ortalama 5 yıl görev yapıyorlar. Ancak fiziksel durumu iyi olanlar ve görevlerinde üstün başarı gösteren personelin süresi Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın görüşü doğrultusunda uzatılabiliyor.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |