T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 25 MAYIS 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hayattayken eser bırakan ölmüyor

Liderlik Zirvesi'nde konuşan işadamı Kadir Has, "Hayattayken bir eser bırakanlar aslında ölmüyor, eseri o kişiyi yaşatıyor. Ben de o insanlardan olmak için yola çıktım" dedi

Eduplus Eğitim Danışmanlık tarafından düzenlenen III. Liderlik Zirvesi 2006, İstanbul'da başladı. Katılımcılar, zirve kapsamında konuşmacıların liderlikle ilgili tecrübelerini dinleme fırsatı buldu. İşadamı Kadir Has zirvede yaptığı konuşmada, hayırseverliğin önemine değindi. İnsanların dünyada hiçbir şeyin sahibi olmadığını vurgulayan 90 yaşındaki Has, "Bu dünyadan giderken herkes 2 metre kaput bezini alıp gidiyor, 3 metre değil" dedi. Has, dünyada eser bırakmayan insanların unutulmaya mahkum olduğunu kaydederek, "Hayattayken bir eser bırakanlar aslında ölmüyor, yaptığı eser o kişiyi yaşatıyor. Ben de o insanlardan biri olmak için yola çıktım. Allah ömür verirse daha da yapacağım" diye konuştu.

İZ BİRAKMA İSTEĞİ

Koç Holding'in ilk Üst Yöneticisi (CEO) Can Kıraç, ise "Vehbi Koç'un Liderlik Sezgileri" konulu oturumda yaptığı konuşmada, iz bırakma isteğinin insanları hedefe yönelttiğini belirtti. 41 yılını Koç Holding'te geçiren ve Koç Holding'in ilk Üst Yöneticisi olma özelliğini taşıyan Kıraç, Vehbi Koç'un vizyonunda hiçbir zaman liderlik bulunmadığını ancak, hayatındaki her aşamanın bir liderlik olduğunu söyledi. Kıraç, vefat etmiş olmasına karşın Vehbi Koç'un eserleriyle öncülük görevini devam ettirdiğini belirterek, Koç'un en büyük korkusunun aile içi dayanışmanın kopması ve Koç isminin kaybolup gitmesi olduğunu söyledi. Kıraç, bu yüzden Koç'un, eğitim kurumlarını çok önemsediğini, Koç Holding ve Koç Vakfı'nı kurduğunu anlattı. Girişimcilere "fırsatları değerlendirin" önerisinde bulunan Can Kıraç, "Başarı için işin dışında kendi tarzınıza uygun yan konularla ilgilenin. Yalnız çalışarak artık hedefe yönelmek mümkün değil" dedi.

  • İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi