T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| G Ü N D E M | 25 MAYIS 2006 PERŞEMBE | ||
|
|
Her taşın altından onun ismi çıkıyor
Danıştay saldırısı nedeniyle aranan eski Ata Ocakları Başkanı Ayhan Parlak'ın, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırı gerçekleştirildiği dakikalarda yurtdışına çıktığı anlaşıldı. Parlak'ın, Arslan ile eski yüzbaşı Tekin arasındaki irtibatı sağladığı iddia ediliyor
OLUŞUMUN DEŞİFRESİ İstihbarat yetkilileri, yapılanmanın başındaki kişinin Tekin olduğunun altını çizdiler. "Muzaffer Tekin'in TSK içindeki irtibatlarına dikkatli bakılması gerekiyor. Herkes Veli Küçük ve İbrahim Şahin ile irtibatlı gibi gösteriyor. Asıl olan Tekin'in bunların üzerinde korgeneral seviyesinde bir kişilik olması" diyen yetkililer, "Parlak ise kilit isimdi. Bu kişi ilk olarak Banker Yalçın'ın öldürülmesi ardında da Nisan 2003 yılında öldürülen ve PKK'nın uyuşturucu parasından haraç alan Ertuğrul Yılmaz isimle gündeme geldi" dediler. İLGİNÇ BAĞLANTILAR Yetkililer ayrıca "Yapılan raporlamada bu durum iletildi. Para aktarılan kaynağın İstanbul'da bir faktoring kuruluşu olduğu belirlendi. Almanya'dan aktarılan paraların, Tekin'e iletildiği anlaşılınca kendisiyle ilgili çalışma başlatıldı. Ancak bu inceleme sadece Yılmaz ve Parlak bağlantısı yönündeydi" diye konuştular. Tekin'in, Arslan ile irtibatını da bu kişinin sağladığının telefon trafiğinden anlaşıldığını dikkat çeken istihbarat yetkilileri Parlak'ın son Cumhuriyet saldırısından birkaç saat önce yurtdışına çıktığının belirlendiğini ifade ederek şunları söylediler: "Emniyet de bu isme ilişkin inceleme yaptı. Alparslan Arslan ismi onlardan (Ayhan Parlak'ın telefon rehberinden) bir defa daha geldi. Bu soruşturmada Parlak'ın, Sauna Çetesi Operasyonu nedeniyle tutuklanan Tamer Topsakal'dan kendiyle ilgili hazırlanan emniyet raporunu alması nedeniyle irtibatı vardı. Bu arada Topsakal'ın tutuklandığı operasyonda, devletin pekçok gizli belgesi ele geçirilmişti. Orada konuşan çete lideri sivil halk hareketlerinden ve vatanseverlerinin sokağa dökülmesi için organizasyonlardan bahsediyordu."
Parlak, kırmızı bültenle aranıyor
Cumhuriyet Gazetesi'ne son saldırı olduğu gün yurtdışına kaçatığı belirlenen Ayhan Parlak hakkında Kırmızı bültenle arama emri çıkartıldığı bildirildi. Ata Ocakları eski Başkanı Parlak'ın, çete oluşumunda, Muzaffer Tekin'in hemen altında yer aldığı sanılıyor. Çetenin lideri Tekin'le 50'nin üzerinde telefon görüşmesi yapan Ayhan Parlak, 8 ay önce hapisten çıkmış. SAUNA ÇETESİNDE DE VAR Parlak'ın arabasında Glock marka tabancalarla ve Ertuğrul Yılmaz soruşturmasına ilişkin dosya ele geçirilmişti. Sauna çetesine yönelik operasyonda tutuklanan Tamer Topsakal'ın polise verdiği ifadede, "Muzaffer Albay, İbrahim Şahin ve Ayhan Parlak'la, zaman zaman biraraya gelirdik" dediği öğrenildi. PARLAK'IN ŞİRKETLERİ Tetikçi Arslan'ın otomobilinden çıkan 20 bin YTL'lik çeki kestiği anlaşılan Ayhan Parlak, , İstanbul Karaköy'de, Necatibey Caddesi Beyazıt Sokak 22/18'deki Köşe Han'daki, Fema Otomotiv İnşaat Turizm Sanayii ve Ticaret şirketinin ortaklarından biri. Şirketin diğer ortakları da Serdar Demir, Reyhan Keleş, Fatma Özdoğan, Nazmi, Recep ve İlhan Parlak olarak görünüyor.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |