T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 29 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bağdat'ta cami yanında bombalı araçla saldırı: 9 ölü, 25 yaralı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Sünnilerin gittiği Ebu Hanife camisi yanına park etmiş bir bombalı aracın infilak etmesi sonucu 9 Iraklı sivilin öldüğü, 25'inin yaralandığı bildirildi.

Noaman hastanesi yetkilileri, saldırının öğle saatlerinde kentin Azamiye mahallesinde meydana geldiğini kaydettiler.

Irak'ta bugün meydana gelen bir dizi bombalı araçlı ve yol kenarına yerleştirilen bombalı saldırılarda, bu son saldırıyla beraber ölenlerin sayısı 30'u aştı.

Polisin verdiği bilgiye göre, saldırıların büyük kısmı Bağdat ve çevresinde düzenlendi. İran rejimine muhalif Halkın Mücahitleri örgütünün işçilerini Eşref kampına taşıyan otobüse, başkentin kuzeyinde yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda 10 kişi öldü, 12'si yaralandı.

Başkentin kuzeyindeki Kazimiye semtinde, ikinci el giysi satan bir pazar yerine bombalı araçla düzenlenen saldırıda 7 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yine başkentin kuzeyindeki Azamiye'de, İbn El Hayzam okulunun yanına yerleştirilen bir bombalı aracın infilak etmesi sonucu 2 sivil öldü, aralarında 4 Iraklı askerin bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Bağdat'ın Tahariyet Meydanı'nda, bir Amerikan konvoyunun hedef alındığı bombalı araç saldırısında da bir sivil öldü, 9'u yaralandı. Aynı meydan yakınlarında bir Irak polis devriyesini hedef alan bombalı saldırıda bir kişinin öldüğü, aralarında 4 polisin bulunduğu 10 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bağdat'ın Karradah bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 2 polis öldü, 3'ü yaralandı. Aynı bölgede bir minibüse yerleştirilen bombanın patlatılması sonucunda da bir kişi öldü, 6'sı yaralandı.

Başkentin batısında silahlı kişilerin düzenlediği bir diğer saldırıda 2 polis öldü, başkentin güneydoğusundaki Amarrah'da da eski Baas Partisinden oldukları belirtilen 2 polis öldürüldü.

Öte yandan, Irak parlamentosunun, güvenlik durumunu görüşmek üzere toplandığı belirtildi.

  • BAĞDAT (A.A)


    Pazar yerine bombalı saldırı: 7 ölü, 20 yaralı
    Basra'da 2 ingiliz askeri öldürüldü
    Irak'ta Halkın Mücahitleri'ne çalışan 11 işçi öldürüldü

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi