|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 31 MAYIS 2006 ÇARŞAMBA | ||
|
|
Amerikan askerleri biri hamile, 2 Iraklı kadını öldürdü
Irak'ta biri hamile olan 2 kadın, hastaneye giderken içinde bulundukları araç denetleme noktasında duramadığı için Amerikan askerlerinin açtığı ateş sonucu vurularak öldü.
ABD ordusu adına yapılan açıklamada da kontrol noktasında durmayan bir araca koalisyon güçleri tarafından ateş açılması sonucu 2 Iraklı kadının öldüğü kaydedildi. Amerikan ordusunun açıklamasında, Irak polisinden, 2 kadının aldıkları kurşun yarası sonucu öldüğü bilgisi alındığı belirtilerek, can kaybından dolayı üzüntü duyulduğu ve olayın soruşturulduğu ifade edildi. Irak'ın batısındaki Hadisa kentinde geçen yıl 24 sivilin Amerikan deniz piyadeleri tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürerken bugünkü olayın meydana gelmesinin ABD'yi zor durumda bırakacağı yorumları yapılıyor. ABD Temsilciler Meclisi'nin önde gelen Demokrat üyelerinden John Murtha, Irak'ta geçen kasımda 24 sivilin Amerikan deniz piyadeleri tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkmasının, Irak'ta durumun normale döndürülmesi çabaları açısından Ebu Garib cezaevindeki işkence skandalından bile daha kötü olduğunu söylemişti.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |