T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 31 MAYIS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bağdat sürprizi

Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol ve yardımcısı Fazlı Çorman, Irak'ta yeni kurulan hükümete dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yazılı destek mesajlarını götürdü.

Çelikkol ve beraberindekilerin Irak ziyareti güvenlik nedeniyle gizli planlandı ve Bağdat'taki 'yeşil bölge'de gerçekleşti. Çelikkol, Başbakan Erdoğan'ın, Irak'ın yeni Başbakanı Nuri Al Maliki'ye, Dışişleri Bakanı Gül'ün de meslektaşı Hoşyer Zebari'ye yazılı dostluk ve davet mesajlarını iletti. Çelikkol ayrıca aynı bölgede görev yapan Irak Meclis Başkanı Mahmoud Al Mashadani, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ve Başbakan Yardımcısı Berham Salih ile de görüştü.

TALABANİ'YE DAVET YOK

Ziyarette Çelikkol Türkiye'nin PKK'ya karşı işbirliği beklediğini anımsattı. Çelikkol, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'yi Türkiye'ye davet etti, Zebari de daveti olumlu karşıladı. Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin Türkiye'ye davet edilmesi konusunda ise Ankara hala erken olduğu görüşünde.

  • DUYGU GÜVENÇ/ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi