T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 4 NİSAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Aksu'dan DTP'li belediye başkanlarına uyarı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Herkes kanunlara uymak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına göre kurulmuş siyasi parti yöneticileri bunları bilerek hareket etmeli, kesinlikle yanlış ve kanunsuz işlere tevessül etmemelidirler" dedi.

Abdülkadir Aksu.
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da, DTP'lilere ve ana babalara, çocuklarına dikkat etmeleri için uyarılarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Genel Kurul'da İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, son günlerde meydana gelen terör ve şiddet olaylarıyla ilgili olarak bilgi verdi.

Türkiye'nin neredeyse son 35 yılını terörle mücadeleyle geçirdiğini belirten Aksu, ülkenin binlerce insanını kaybettiğini, milyarlarca dolar kaynağının heba olduğunu söyledi. Aksu, "Bölücü terör örgütü yıllarca yurtdışından destek görmüştür ve halen de görmektedir. İşte bu nedenledir ki terör konusunda uluslararası işbirliğinin önemi daha net bir şekilde anlaşılacaktır" dedi.

"Bölücü terör örgütünün paralelinde Danimarka'dan televizyon yayını yapan ROJ TV'nin kapatılması yönünde Danimarka makamları nezdinde en üst düzeyde girişimlerde bulunulduğu ve konunun yakından takip edildiği sizlerin de malumlarıdır" diyen Aksu, "Terörle mücadelde en önemli husus; terörün tespit tanım ve hedefinin iyi yapılmasıdır. Burada yapılacak bir hata, terörle mücadeledeki en büyük zafiyeti oluşturacaktır" dedi.

KESİNLİKLE KİMYASAL SİLAH YOK

Türkiye'nin geçmişte de terörü yaşadığını belirten Aksu, PKK'nın 1 Haziran 2004'ten bu yana şiddet eylemlerinin tırmandırılması ve şiddet eylemlerinin ortaya çıkardığı gerilimin kitle eylemleriyle desteklenmesi taktiğiyle hareket ettiğini söyledi.

Bingöl'ün Solhan ilçesi kırsalında 25 Mart'ta güvenlik kuvvetleri ile giriştikleri silahlı çatışma sonucunda 8'i Türk vatandaşı, 3'ü Suriye, 2'si İran, 1'ii ise Irak uyruklu olmak üzere toplam 14 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini anımsatan Aksu, "Bölücü örgüt, güvenlik güçlerimizin bu operasyonunda kimyasal silah kullanıldığı şeklinde gerçek dışı iddiaları ileri sürmüştür. Daha önce bakanlık olarak yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz üzere; bu operasyonlara katılan birliklerde kimyasal silah ve mühimmat bulunmadığı gibi kesinlikle kullanılması da söz konusu olmamıştır" dedi.

Aksu, terörist cenazelerinin definleri sonrasında başta Diyarbakır olmak üzere Batman, Adıyaman, Adana, Siirt, Mardin, Hakkari, Van, Şanlıurfa ve İstanbul'da "bölücü örgütün yayın organı ROJ TV'nin" de kışkırtma ve telkinleri ile bölücü örgüt yanlısı gruplar tarafından kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlediğini anımsattı.

Yasa dışı gösterilere müdahale sırasında güvenlik güçlerine ateşli silah, bıçak, taş, sopa ve molotof kokteylleriyle saldırıldığını anlatan Aksu, polise ateş etmek isteyen bir kişinin elindeki 9 mm çaplı silah ve 5 mermiyle yakalandığını söyledi. güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrasında ise 2 tabanca ile 4 molotof kokteyllinin gösteri alanında bulunduğunu açıkladı.

BİR HAFTANIN BİLANÇOSU

Çevre illerde ve İstanbul'daki eylemlerin toplam bilançosunu da veren Aksu, "28 Mart- 03 Nisan 2006 tarihleri arasında değişik illerde meydana gelen yasa dışı gösterilerde, göstericiler tarafından taş, sopa, molotof, bıçak ve ateşli silah kullanılması sonucu; 9'u Diyarbakır, 1'i Batman, 2'si Mardin (Kızıltepe) ve 3'ü İstanbul olmak üzere toplam 15 şahıs hayatını kaybetmiş, 92 şahıs ise yaralanmıştır" dedi.

Gösterilere müdahale eden 119 polis ve 1 jandarma eri olmak üzere toplam 120 güvenlik görevlisinin yaralandığını anlatan Aksu, "Olaylara karıştıkları tespit edilen 716 şahıs gözaltına alınmış, soruşturmaları tamamlanan 634 kişi adli makamlara sevk edilmiş ve bu şahıslardan 418'i tutuklanmıştır" dedi.

"Defalarca söylediğim gibi, bu şekilde sinsice, kamu düzenini bozarak, terör eylemi düzenleyerek, haince ve kalleşçe tertiplerle hiç kimsenin bir amaca ulaşması mümkün değildir. Ülkemizi kışkırtmaya, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" diyen Aksu, DTP'li belediye başkanlarına üstü kapalı olarak şu uyarıyı yaptı:

  • ANKARA (ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi