T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 4 NİSAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Reina'da kaçak duvar faciası

Ünlü eğlence merkezi Reina'nın duvarına ek olarak inşa edilen istinad duvarı yanı başındaki bir barakanın üzerine çöktü. Arvasi ailesinden anne ve baba ile 6 yaşındaki oğulları can verdi.

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'nın duvarı, dün sabah saatlerinde bitişiğinde bulunan tek katlı barakanın üzerine yıkıldı. Barakada uyuyan İrfan Arvasi (38), eşi Neslihan Arvasi (37) ve 6 yaşındaki oğulları İbrahim, duvarın altında kalarak öldü. İtfaiye ekiplerinin göçük altından çıkardığı cesetler Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Olay yerinde yapılan incelemede, Reina'nın yan tarafının iç kısmına yapılmak istenen yeni duvarın, eskisine yaptığı baskıyla göçüğün meydana geldiği belirlendi.

KAÇAK DUVARLA İLGİLİ ŞİKAYETTE BULUNULMUŞ

Arvasi ailesinin kapıcılığını ve bahçıvanlığını yaptığı apartmanın sakinleri, Reina'ya ait çöken duvarla ilgili bir ay öncesinde kaçak onarım yapıldığı gerekçesiyle şikayette bulunduklarını ve çalışmanın durduğunu söylediler.

Arvasi Ailesinin yakınları Reina hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek kaçak yapıyla ilgili şikayetlerin Beşiktaş Belediyesi tarafından gözardı edildiğini de öne sürdüler.

Beşiktaş Belediyesi ise yaptığı açıklamada Reina ile ilgili her türlü sorumluluğun Bogaziçi İmar Müdürlüğü'ne ait olduğunu bildirdi.

Yüzlerce kişi ölebilirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kaçak olarak yapılan istinad duvarının çökmesinden üzüntü duyduğunu belirterek "Eğlence merkezinin açık olduğu bir dönemde duvar çökseydi yüzlerce kişi ölebilirdi" dedi. Daha önceki dönemlerde de duvar hakkında yasal işlem yapıldığını belirten Topbaş, duvarın daha önce defaaten yıkıldığını hatırlatarak, "Yanlış bir iş. Gerekli işlemler de yapılıyor" şeklinde konuştu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi