|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 8 NİSAN 2006 CUMARTESİ | ||
|
|
Times: İngiltere ve Fransa anlaşmazlığı Türkiye için tehlike
İngiliz Times gazetesi, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin İngiltere ve Fransa anlaşmazlığı nedeniyle tehlikeye atıldığı yorumunu yaptı.
Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda en büyük desteği İngiltere'den gördüğü aktarılan haberde gelişmelerin, İngiltere'yi müzakereleri duraksatarak Türkiye'deki insan hakları konusunda kaygıları azaltan bir konuma soktuğu belirtildi. İNGİLTERE'DEN FRANSA'YA SUÇLAMA İngiltere'nin Fransa'yı "kuralları değiştirmekle" suçladığı belirtilen haberde, Fransa'nın insan haklarını konusunun bütün müzakere başlıklarında ele alınmasını istediği ifade edildi. Haberde, eğitim başlığındaki müzakerelerde Fransa'nın, pek çok diğer üye ülkenin de desteğini alarak, cinsiyet ve ırk konularınn da gündeme getirmek istediği belirtildi. KİTAP İMHA EDEN KAYMAKAM DA ANIMSATILDI Türkiye'de kızların eğitimi konusunda kaygılar bulunduğunu ve eğitim sisteminde ırkçılık yapıldığı iddiaları olduğunu aktaran gazete Türkiye'de kitaplara ırkçılık yapıldığı ve azınlıklara kötü muamele edildiğinin öne sürüldüğünü belirtti. Türkiye'de son dönemde okul kitapları üzerinde yapılan bir çalışmaya göre "4 bin insan hakları ihlali" bulunduğu ifade edilen haberde, "Yunanların, Kürtlerin, Ermenilerin ve Yahudilerin kitaplarda kötü gösterildiğinin görüldüğü" belirtildi. Haberde, dini bakınmdan daha tutucu olan güneydoğu bölgelerinde de kızların okula gitme oranının düşük olduğu kaydedildi. Öte yandan haberde, Fransa'nın müzakerelerin kurallarını değiştirmeye çalıştıkları yönündeki suçlamaları reddettiği ancak Türkiye'nin üyeliğine karşı kitlesel muhalefeti seslendirdiklerini söyledikleri aktarıldı.
|
![]()
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |