T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 8 NİSAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Diyanet: Ötekinin kutsalına saygı iyice zayıfladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, günümüzde, insanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendirildiğini, ötekinin kutsalına ve bir diğer inanca saygının esasında insana saygı olduğu anlayışının iyice zayıfladığını belirtti.

Ali Bardakoğlu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, günümüzde, insanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendirildiğini, "ötekinin kutsalına saygının" iyice zayıfladığını kaydetti.

Ali Bardakoğlu Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, peygamberlerin, ilahi vahyi insanlığa ulaştıran, onları yaratılış ve varoluşun sırrını anlamaya, bilgi ve inancın aydınlığına çağıran rahmet elçileri olduğunu kaydetti. "Bugün, insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimizin kutlu doğumunun yeni bir yıldönümünü idrak ediyoruz" diyen Bardakoğlu, Hz. Peygamber'in insanlara dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütediğini belirtti.

Bardakoğlu, günümüzde, insanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendirildiğini, ötekinin kutsalına ve bir diğer inanca saygının esasında insana saygı olduğu anlayışının iyice zayıfladığını bildirdi.

Kutlu doğum haftasında, çocuklara Peygamberi tanıtmak ve sevdirmek gerektiğini ifade eden Bardakoğlu, "Bu hafta, 'Ey İnsanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'ın koyduğu ölçülere titizlikle uymanızı tavsiye ederim' buyruğu üzerinde tekrar düşünme fırsatıdır. Bu hafta, sahih dini bilginin ışığında manevi hayatımızı zenginleştirmenin, barış ve esenlik içinde güvenle yaşamanın, uzaklıklarımızı yakın etmenin ve kardeşlik köprüsünde birlikte yürümenin vaktidir" dedi.

  • ANKARA(ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi