T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 8 NİSAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fiyatlar ucuzlayacak

Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, Türkiye'deki konut fiyatlarının Bulgaristan gibi benzer ülkelerin çok üzerinde olduğunu söyledi

Opet'in kurucusu Öztürk ailesinin inşaat sektöründeki firması Regnum, fiyat politikasıyla da ses getirdi. Orta ve üst gelir grubuna hitap etmesine rağmen metrekare fiyatı ortalama bin dolar civarında olan projeleriyle dikkat çeken Regnum'un Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, bu fiyatlara rağmen makul bir kâr elde ettiklerini söyledi.

Hedeflerinin sektörde uzun vadeli kalmak olduğunu dile getiren Öztürk, "O yüzden de açıkçası rakamlarda uçmadık. Orta gelir grubundan insanların bu projeden rahatlıkla konut sahibi olabilmesini amaçlıyoruz. Bundan sonra da benzer projelerimiz olacak" diye konuştu.

'FİYATLAR DURDU'

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artışın durduğunu belirten Öztürk'e göre, bundan sonra çok merkezi, kritik yerlerde fiyatlar belki bir miktar daha yükselebilir ama yeni konut bölgelerinde bu fiyatlar bir miktar da aşağıya gidecek. Astronomik rakamlarda kâr marjı koyan ve altyapıya gerekli özeni göstermeyen firmaların olduğunu belirten Öztürk, "Bulgaristan'da da çeşitli yatırımlarımız var. Metrekare satış fiyatları 700-800-900 dolar. 1000 doların üzerindekilerin satışında zorlanılıyor. Benzer ülkelerdeki fiyatlar İstanbul'un altında. İstanbul'daki konut talebi fiyatları arttırıyor" dedi.

Yabancılardan ciddi talep var

Özellikle güney bölgelerde yabancıya yönelik kalitesiz konutların üretilmesini eleştiren Öztürk, "Hatta yığma tuğladan yapılar var ve çok sayıda yabancı şikayetçi oldu" dedi. Bazı bürokratik engellerin de yabancıları mutsuz ettiğini kaydeden Öztürk, "Bunlar kötü reklam. Türkiyeüzerine düşeni yapmadığı taktirde bu talep geçici de olabilir. Türkiye'deki konutlarımızı yabancılara pazarlıyoruz. Ciddi bir talep de alıyoruz" şeklinde konuştu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


   İş'in Sırrı

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi