T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 15 NİSAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İslâmî Cihad'dan İran'a destek

İslâmî Cihad örgütünün lideri Ramazan Şallah, olası bir İsrail ya da ABD saldırısı durumunda hareketinin İran'a destek vereceğini açıkladı.

Şallah, devlet televizyonuna verdiği demeçte, "İslam Cumhuriyeti'ne yönelik her türlü tehdit, Filistinlilere yönelik bir tehdittir ve İran tehditler karşısında yalnız kalmayacak. Biz her gün Siyonistlerle savaştayız. İran'a karşı saldırı, Filistinlilere karşı saldırıdır" ifadesini kullandı.

Radikal Filistinli örgüt İslâmî Cihad liderinin, aralarında Hizbullah ve Hamas'ın da bulunduğu diğer Filistinli gruplarla birlikte İran'ın başkenti Tahran'da dün Filistinlilere yardım için başlayan uluslararası konferansa katıldığı belirtildi.

İsrail devletini tanımayan İran, Filistinli radikal dinci grupları destekliyor.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünkü açıklamasında, İsrail'i "kurumuş çürük bir ağaca" benzeterek, "Bu ağaç bir fırtınayla devrilecek. İsteseniz de istemeseniz de İsrail, yok olmaya doğru gidiyor" demişti. Ahmedinejad, Filistin direnişini de güçlenen bir ağaca benzetmişti.

  • TAHRAN (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi