T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 15 NİSAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Komşu çöpe battı

Yunanistan'da geçen hafta başlayan temizlik işçilerinin grevi başkent Atina'yı çöp kente çevirdi. 45 bin ton çöpün biriktiği kentte sokaklar yürünemez hale geldi. Sıcaklığın 20 dereceye ulaştığı kentte salgın hastalık tehdidi yayılıyor

Yunanistan'da yerel yönetim çalışanlarının "çalışma koşullarının iyileştirilmesi" talebiyle geçen hafta başlattıkları grev nedeniyle binlerce ton çöp caddeleri geçilmez hale getirdi. Yunan televizyonları, başkent Atina'nın da bulunduğu Atika bölgesinde, temizlik görevlilerinin toplamaması yüzünden 45 bin ton çöpün caddelere yığıldığını ve insan sağlığını tehdit etmeye başladığını kaydettiler. Hükümet ile sendika liderlerinin anlaşmazlığı çözmek için önceki gün yaptıkları görüşmeler, başarısızlıkla sonuçlandı. Bunun sonucunda, sendika grevi 24 saat daha uzattığını açıkladı. Sıcaklığın gün içinde 20 dereceye ulaştığı kentte, biriken çöplerin halk sağlığı üzerinde nasıl bir etkisi olacağı endişe konusu.

SALMONELLA TEHDİDİ

Uzmanlar grev devam ettiği takdirde, salmonella gibi salgın hastalıkların görülebileceği uyarısında bulunuyor. Atinalılar tarafların bir an önce anlaşması için yetkililerin gerekeni yapmasını istiyor. Zira grevin Atina'da yaşayan dört milyon kişi üzerindeki etkisinin yanısıra, ilkbahar yaz sezonu nedeniyle çok sayıda yabancı turist de kente gelmeye başladı. Temizlik işçileri, yaptıkları işin 'sağlığa zararlı' sınıfına alınmasını istiyor.

  • ATİNA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi