T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 20 NİSAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Akdağ'ın oğlu hızla iyileşiyor'

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun, Ramazan Akdağ'ın sağlık durumu ile ilgili olarak, "Önceleri daha mantıksız cevaplar veriyordu, ama şimdi sağlıklı cevaplar verebiliyor. Bu da bize hızla iyileştiğini gösteriyor" dedi.

Prof. Dr. Nihat Tosun
Tosun, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın oğlu Ramazan Akdağ'ın sağlık durumu ile ilgili, hastane önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Nihat Tosun, son yaptıkları kontrollerde hastanın daha da kendine geldiğini ve düşmeden önceki olayları hatırladığını gözlemlediklerini bildirdi.

Hastayı bugün de müşahede altında tutacakları kaydeden Tosun, Ramazan Akdağ'ın, yakınları ile görüşebildiğini, ancak yine de yorgun olduğunu söyledi. Tosun, şöyle konuştu:

"Bıraktığımız zaman uyumak istiyor, ama konuştuğunuz zaman konuşabiliyor, sorulara cevap veriyor. Önceleri daha mantıksız cevaplar veriyordu, ama şimdi sağlıklı cevaplar verebiliyor. Bu da bize hızla iyileştiğini gösteriyor. Zaten genç çocuklar bu tür olaylarda tedaviye hızlı cevap verirler. Bu hastamızda da bunu gözlüyoruz."

Olayın basına farklı yansıdığını, "hastanın kanında toksin bulunduğu, hatta intihara teşebbüs ettiği" iddialarının ortaya atıldığını hatırlan Tosun, şunları söyledi:

"Bizi şüpheye iten olay esas, bildiğiniz gibi ben de yoktum, Afganistan'da Sayın Bakan ile birlikteyim, travmanın çok bariz izleri görülmemesine rağmen bu şuur kapanıklığını açıklamak istedik. Elimizde toksinle ilgili belge de yoktu. Yaptığımız tetkiklerde toksin yüksekliğini gözlemlemedik. Ancak bir başka hastalığı olmasın diye her şeyi de taradık. Ama bunların hepsinde çok net bir bulguya, bir hastalık veya bir toksinle ilgili bulguya rastlayamadık. Sonuçta bu yine daha önce tarif edildiği gibi bir travma sonrası geçirilen rahatsızlık olarak değerlendirildi."

Bir kez daha tomografi çekeceklerini bildiren Tosun, böylece gözden kaçan veya yeni gelişen bir durumun olup olmadığını saptayabileceklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Akdağ'ın bir doktor olarak oğlunun durumuyla ilgili değerlendirme yapıp yapmadığının sorulması üzerine de Tosun, Afganistan'dayken kendilerine bilgilerin baştan beri travma diye geldiğini, ancak çok bariz bir travma bulgusu, yani başka bir kanama bulunmadığını, kaşında hafif bir kızarıklık olduğunu söyledi.

Tosun, "O zaman Bakan Bey ısrarla metabolik bir olay olmasın diye araştırın, daha iyi bakın, şu tetkikleri de alın diye tavsiyelerde bulundu" diye konuştu.

Tosun, Akdağ'ın Türkiye'ye döndükten sonra oğluna herhangi bir müdahalede bulunup bulunmadığının sorulması üzerine de, Akdağ'ın hekim olarak bakabileceği kadarıyla dosyayı incelediğini belirtti.

Ancak, doktorların kendi alanında da olsa birinci derece yakınlarının durumunu değerlendirirken kendi görüşlerinin ön planda olmasının istenmediğini ifade eden Tosun, bunun duygusal davranışların önüne geçilmesi için yapıldığını söyledi. Tosun, "Sayın Bakan da gözlemci olarak görüşlerini belirtti" dedi.

Tosun, yarın Ramazan Akdağ'ın durumuyla ilgili, tekrar bir değerlendirme yapacaklarını belirterek, şimdiye kadar tedaviye verdiği olumlu yanıtın devam etmesi halinde, yarın taburcu edebileceklerini bildirdi.

  • ANKARA (A.A)


    Bakan Akdağ: Oğlumun durumu iyi

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi