T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 20 NİSAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Hırsızlardan rekor denemesi

Bursa'da bir hana giren hırsızlar, buradaki 32 dükkandan yaklaşık bin 500 YTL'yi alarak kaçtı. Kubbeli Hal Peynirciler Çarşısı'na giren hırsızların, kasalarda bulunan bozuk paraları ve veresiye defterlerini çalmalarına rağmen bir dükkanın tezgahının üzerinde açıkta duran 'sadaka kutusuna' ise dokunmadıkları görüldü. Sabah saatlerinde esnafların ihbarı sonucu olay yerine gelen polis ekipleri, gerekli incelemeleri yaparak şikayetçileri tespit etti. Hal esnafından sadece üçünün şikayetçi olduğu dikkat çekti.


Kore'den 'gazi' torunlarına burs

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, Kore gazilerinin çocuk veya torunlarına eğitim yardımı yapacağı bildirildi. Sirkeci'deki Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi'ni ziyaret eden Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği askeri ataşesi Tuğgeneral Hyun Soo Koh, Daha önce isteyen gazilere Güney Kore'yi gezdirdiklerini ve bunu tekrar yapmayı planladıklarını söyledi. "Hükümetimizin bize sağladığı imkanlar ölçüsünde artık gazilerimizin torunları ve çocuklarıyla da ilgilenmek istiyoruz" diye konuşan Koh, gazilerin üniversitede okuyan çocuk veya torunlarına eğitim yardımında bulunmak istediklerini ifade etti.

  • İSTANBUL


    Bergamalılara bir iyi haber daha

    Danıştay, İzmir Bergama Ovacık-Çamköy mevkiinde bulunan altın madeninin siyanür kullanılarak işletilmesine olanak tanıyan Bakanlar Kurulu'nun 2002 tarihli prensip kararını iptal etti. Kararda Bakanlar Kurulu'nun kanunla açıkça yetki verilmeyen bir konuda karar alamayacağı ve düzenleme yapamayacağına dikkat çekildi. Bergama ve çevre köylerde yaşayan 315 kişi, Ovacık Altın Madeni'ne işletme izni verilmesine itiraz ederek, AİHM'ye de başvurmuştu. AİHM 28 Mart 2006'da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin özel ve aile hayatına saygıyla ilgili sekizinci maddesi ve adil yargılama hakkıyla ilgili altıncı maddesinin ihlal edildiği görüşüne varmış ve Türkiye'nin toplam 945 bin euro tazminat ödemesine karar vermişti.

  • ANKARA


    Rahmi Dilligil'e 3 yıl hapis cezası verildi

    Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce 2001 yılında düzenlenen, "1. Perde Operasyonu" kapsamında haklarında dava açılan eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, eski Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Emin Gümüşkaya ve Hasan Acar, 3 yıl, birer ay hapis cezasına çarptırıldı. Dilligil açıklamada bulunmadan adliyeden ayrıldı. Dilligil'in avukatı Ceyhan Mumcu, kararı temyiz edeceklerini söyledi. BDT'nin tadilatı sırasında, DT Genel Müdürlüğü'nce gönderilen ödenekleri zimmetlerine geçirdikleri, görevi kötüye kullandıkları ve emniyeti suistimal ettikleri iddiasıyla sanıklar hakkında dava açılmıştı.

  • BURSA


    Sınırda büyük operasyon hazırlığı

    Uzun süredir terör örgütü PKK'ya karşı Güneydoğu'da sıkı önlemler hazırlığında olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve İran sınırında askeri yığınak yapmaya başladı. CNNTürk ve Habertürk'ün haberlerine göre Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Şırnak'tan operasyonu yönetecek. Kayseri'den gelen birlikler Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli, Isparta'dan gelen birlikler Çukurca ilçesinde Bolu'dan gelen birlik ise Şırnak'ın sınır bölgelerine yerleştirildi. Bölgede askeri hareketlilik sürürken, özellikle sınır bölgelerine tank, top ve askeri mühimmat sevkiyatı da devam ediyor.

  • ANKARA


    Erdal'ın kaçışı Brüksel'i zora soktu

    Belçika'da terörist Fehriye Erdal'ın "izini kaybettirmesi" konusunda sorumlulukları araştıran bağımsız komitelerin ortak raporu, Brüksel hükümetini sıkıntıya soktu. İçişleri ve adalet bakanlarına yönelik ağır eleştiriler getiren raporun kamuoyuna açıklanmasının geciktirilmesini kınayan muhalefet partileri, iki bakanın istifasını istiyor. Raporda, hükümetin terörist Erdal'ı mahkeme kararından önce tutuklama imkanları bulunduğu belirtilerek "ihmallerden", teröriste ve terör örgütüne karşı "gevşek bir tutumdan" söz edildi.

  • BRÜKSEL


    Emin Aslan, eski görevine dönüyor

    Ankara 12.İdare Mahkemesi, Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan'ın görevine iade edilmesini karar verdi. Aslan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Bolcu'ya yer açmak gerekçesiyle 6 Aralık 2005'te görevden alınmıştı. Abdullah Bolcu'nun emekli edilmesine rağmen, Aslan eski görevine iade edilmedi. 12. İdare Mahkemesi, Aslan'ın görevinden alınmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın kararını haksız buldu ve Aslan'ın tekrar eski görevine iade edilmesine karar verdi.

  • MUSTAFA ORTAÇ/ ANKARA


    Köpeğine çarptım tazminat isterim

    Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğretim görevlisi Funda Diril'in köpeğine çarpıp kaçan sürücü Füsun Karabıyık, "köpeğe çarpmak zorunda kaldığını" iddia ederek, araçtaki hasarın temini için Diril'e dava açtı nKöpeğine çarpan Karabıyık'ın aracının hasar gördüğü iddiasıyla dava açmasına tepki gösteren Diril ise Karabıyık aleyhine 4 bin YTL maddi-manevi tazminat talebiyle dava açtı.

  • İZMİR / AA


    Önce nüfusa kaydı yapıldı, sonra adliyeye götürüldü

    Gaziantep'te silahlı gasp iddiasıyla gözaltına alınan ve nüfus müdürlüğünde kaydının olmadığı belirlenen zanlı, Şehitkamil İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne götürülerek annesinin nüfus kütüğüne kayıt ettirildi. Yeni nüfus cüzdanı da çıkarttırılan zanlı, sorgulanmasının ardından adliyeye gönderildi.

  • GAZİANTEP (A.A)


    Minik Erkan ihmal kurbanı

    Gaziantep'te annesinin soba borularını bağladığı teli boğazına doladıktan sonra merdiven boşluğuna düştüğü ileri sürülen 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Çocuğunu kontrol etmek için dışarı çıkan Hatice Tanrıtanır, oğlunu soba borusunu duvara bağlamakta kullandıkları telde asılı buldu. Hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki Ertan Tanrıtanır'ın hayatını kaybettiği belirlendi.


    Trafik canavarı tam gaz

    Konya-Adana karayolunda kamyonla otomobilin çarpışması sonucu Batman'dan Manisa'ya çapa işçisi olarak çalışmaya giden İhsan Sincar ve Maruf Memiş ölürken, dört kişi de yaralandı.
    İzmir'de İçinde beş kişinin bulunduğu otomobilin kontrolünü kaybeden sürücü Habip Öner yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Hurdaya dönen araçta ön tarafta oturan İsmail Bostan ölürken, dört kişi de yaralandı.


    Dragcı Leventler birbirine karıştı

    Türkiye otodrag şampiyonası'nda 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayı yapan pilot Levent Kesen'in yerine farklı kişilerin resimlerinin yayınlanması ortalığı karıştırdı. Kimi gazeteler, Kesen yerine Konyalı modifiye ustası Fatih Sevilmiş'in resmini verirken, internet sitelerindeki resim karmaşından dolayı Levent Tanrısever'in resmi de bu hataların kurbanı oldu. Sevilmiş ve Tanrısever, gazeteleri arayarak karışıklıktan kurtulmaya çalışıyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi