T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 20 NİSAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Asla terör örgütünün tuzağına düşmeyiz

Dışişleri Bakanı Gül, TMY'nin hak ve hürriyetlerden bir geri dönüş olmadığını belirterek,"Terör örgütleri hürriyetlerin kısıtlanmasını ister, halkın hareket ortamının daraltılmasını ister. Onların tuzağına asla düşmeyiz" diye konuştu

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, terörle mücadele ederken hak ve hürriyetleri kesinlikle kısıtlamayacaklarını vurgulayarak, "Bunu yaparsak terör örgütlerinin tuzağına düşmüş oluruz" dedi. CNN Türk'ün sorularını yanıtlayan Gül, 'Türkiye'de sanki terörle mücadele yasası yokmuş gibi konuşulmasını' eleştirerek, "Türkiye'de Terörle Mücadele Yasası var. İkincisi, Türk Ceza Kanunu var. Güvenlik kuvvetle-rimiz, jandarmamız, polisimiz, bütün güvenlik kuvvetlerimiz bunlarla büyük azim içerisinde mücadele ediyor" diye konuştu.

Terör örgütünün terörist faaliyetlerini tekrar canlandırma peşinde olduğuna işaret eden Gül, bugünkü şartlar altında bazı maddelerin daha kuvvetlendirilmesi, güvenlik güçlerinin daha etkin şekilde terörle mücadele edebilmeleri, halkın uyarılması, halkla terör örgütü arasındaki mesafenin açılması gibi ihtiyaçların tekrar doğduğunu belirtti.

AB İLE TMY TAMAMEN AYRI

Gül, "Bizim hak ve hürriyetleri kısıtlamamız diye bir şey söz konusu olmaz. Bunları yaptığımız andan itibaren terör örgütlerinin tuzağına düşmüş oluruz. Terör örgütleri hürriyetlerin kısıtlanmasını ister, halkın hareket ortamının daraltılmasını ister. Onların tuzağına asla düşmeyiz" dedi.

Meclis'e gönderilen taslağın dik-katle hazırlandığını kaydeden Gül, AB ile ters düşmenin ya da çıkartılan kanunlardan geriye dönmenin kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı. Gül, TMY ile AB'nin tamamen ayrı konular olduğunu kaydetti.

PARTİMİZ ÜLKENİN SİGORTASI

Gül, AK Parti'nin Güneydoğu'daki oy potansiyelini koruyup korumadığına yönelik soru üzerine, "Oyumuz muhakkak ki daha çok artacaktır" dedi. "Partimiz Türkiye'nin sigortasıdır" diyen Gül, AK Parti'nin, Türkiye'de coğrafi olarak, etnik yapı olarak, düşünce yapısı olarak, hayat tarzı olarak herkese hitap eden ve herkesin buluşabildiği en önemli parti olduğunu ifade etti.

ÖCALAN'IN GETİRİLİŞİ

Gül, Türkiye-ABD ilişkilerinin çok önemli olduğunu, bu açıdan ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın Türkiye ziyaretinin anlamlı olduğunu kaydetti. İki ülkenin belli değerler üzerinde ortak görüşleri bulunduğunu ve bunun sağlam olduğunu kaydeden Gül, terör örgütü başının Türkiye'ye nasıl getirildiğinin unutulmamasını istedi. Gül, ABD'nin terör örgütüne hoşgörülüymüş havası içinde olunmaması gerektiğini, terör örgütünün ABD'nin de terör listesinde bulunduğunu belirtti. "Ancak bu konuda Türkiye'nin beklentisinin daha fazla olduğunu'' ifade eden Gül, ABD'nin Irak'ın kuzeyinde Türkiye'ye daha çok yardımcı olması beklentisini dile getirdi.

  • ANKARA

    Güvenlik Konseyi için destek istedi

    BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine 2009-2010 yılları için aday olan Türkiye, hummalı bir çalışma yürütüyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan 3 büyükelçi, Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül'ün mektuplarıyla dünyayı dolaşarak destek isterken, bakanlık sözcüsü Namık Tan şimdiye kadar 100'ü aşkın ülkeden açık destek alındığını söyledi. Abdullah Gül de dün Ankara'daki büyükelçilere bir yemek vererek destek istedi. Türkiye, geçici üyelik için grupta Avusturya ve İzlanda ile yarışıyor. BM'nin kurucu üyeleri arasında bulunan ve 1951-1961 yılları arasında üç kez geçici üyelik yapan Türkiye, Güvenlik Konseyi'nde 1961 yılından bu yana temsil edilmiyor.

  • DUYGU GÜVENÇ / ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi