T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 20 NİSAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

TMY'nin yorumunda 'özümseme' uyarısı

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Terörle Mücadele Yasası'nda terörün tanımının değişmediğini kaydederek, TMY'deki yeni düzenlemelerin yorumlanmasının bunun iyi özümsenmesine bağlı olduğunu söyledi.

Çiçek, gazetecilerin, yeni TMY ile özgürlüklerin kısıtladığı kaygılarını hatırlatmaları üzerine bu tür değerlendirmelerin bir bölümünün metin iyi okunmadan yapıldığına dikkati çeken Çiçek, terörün tanımının değiştirilmediğini ve bunu değiştirmeyeceklerini en baştan beri söylediklerini kaydetti.

TMY'de, terörün tanımını içeren birinci madde değişmediği için ondan sonraki maddelerin tamamını bunun ışığında değerlendirmek gerektiğini belirten Çiçek, "Halbuki o maddeyi çıkararak, herkes aşağıdaki maddeler üzerinde kafa yoruyor. Aşağıda madde- lerde yazılan fiillerin suç olabilmesi için delil ve şiddet içermesi lazım. İkincisi de terör örgütünün amaçlarıyla bağlantılı olarak bu işi değerlendirmek gerekecek'' dedi.

ORMAN ÖRNEĞİ

TCK'da bazı suçların, hem terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenebildiğini hem de adiyen işlenebildiğini kaydeden Çiçek,canlı bombaları örnek gösterdi. Çiçek, ayrıca "Orman köylüleri, tarla açmak için ormanı yaktı. Bu, bireysel bir olay. Ama terör bağlantısıyla yapıldığında, o zaman bir terör eylemi oluyor" örneğini verdi. Çiçek, "Bütün bunların yorumlanması, birinci maddenin iyi özümsenmesine bağlı" dedi.

Çiçek, kimsenin tereddüt etmesine gerek olmadığını vurguladı.

  • TBMM BÜROSU

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi