T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 23 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çocuklardan YÖK'e çağrı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan meslek liseli öğrencileri, "fırsat ve eğitim eşitliği" isterken, 'engellere rağmen üniversiteye gireceğiz' mesajı verdi. Diyarbakırlı öğrenci de "birlik ve beraberliğimizi bozmasınlar" dedi.

23 Nisan nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda "Öğrenci Meclisi" oluşturan 81 ilin öğrencileri, YÖK'e "adalet" mesajları verirken, "meslek liselilerin önündeki engelleri kaldırın" çağrısında bulundular.

Türkiye Öğrenci Meclisi'nde önce başkanlık için gizli oylama yapıldı. Oylamada, 3. Dönem Öğrenci Meclisi Başkanlığı'na Adem Yıldız, başkanvekilliğine Eskişehir temsilcisi Emrecan Dertli, katip üyeliklere de Niğde temsilcisi Osman Tüzer ve Ordu temsilcisi Fatih Doğruyol seçildi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, demokratik bir seçim olduğunu ifade ederek, başkanlık koltuğunu devretti.

YATILI OKUL ARTSIN

Daha sonra Genel Kurul'a hitap eden öğrencilerden İzmir Temsilcisi Mehmet Kutalmış, vatan ve bayrak sevgisiyle ilgili konuşmasında, "Türk yurdu için canımızı veririz" derken, Ağrı Temsilcisi Şükran Koca da bölgesinin eğitim sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Koca, yatılı veya pansiyonlu ilköğretime ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, okullardaki fiziki yetersizliğin giderilmesi, öğretmen sayısının artırılması, kız öğrencilerinin okula gönderilmesi için ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İHL'NİN İSYANI

Erzurum İmam Hatip lisesi öğrencisi İbrahim Seyhan ise imam hatiplilerin önüne konulan engellere rağmen başarılı olacaklarını belirtirken, "İmam Hatip öğrencisiyim. Bizim önümüze ne koyarsanız koyun, dağlar, taşlar koysanız da en iyi üniversiteleri kazanacağız" sözleriyle büyük alkış aldı.

EŞİT DAVRANILSIN

İstanbul temsilcisi Fatih Çalışkan da YÖK Kanunu'nun değiştirilmesi için topladığı imzaları başkanlığa bunarken, Sakarya'yı temsilen gelen Mehdi Eryılmaz, "Düz lise, imam hatip, sağlık lisesi ayrımı yapılmasın, sınavlarda bize de eşit davranılsın" dedi. Karaman Temsilcisi Ali Avşar da meslek liselerine uygulanan katsayı adaletsizliğine bir an önce son verilmesini istedi.
Bitlis Temsilcisi Metin Tayfur ise doğuda görev yapan öğretmenlere yüksek maaş verilmesini istedi.

  • TBMM BÜROSU

    Kardeşçe yaşayalım

    Diyarbakır Temsilcisi Şehmus Koksun da bütün sorunların çözümünün birlik ve beraberlik içinde olmaktan geçtiğini dile getirerek, "Birlik ve beraberliğimizi bozmasınlar, hep birlikte kardeşçe yaşayalım'' diye konuştu.

    Egemenlik mesajı

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta yapılan etkinliklerle kutlanırken, Başbakan Tayyip Erdoğan da yayınladığı bir mesajla kutlamalara katıldı. Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir'' anlayışıyla parlamenter demokrasi ve cumhuriyetin temellerinin atıldığını belirtti. Kas spazmı nedeniyle salı gününden evinde istirahat eden Erdoğan, dün öğleden sonra tekvandocu çocukları kabul etti. Erdoğan, 23 Nisan nedeniyle evine Türk bayrağı astırdı.

    Ulus egemenliğin temel kurumu Meclis

    Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer Ulusal Eğemenlik Bayramı nedeniyle yayınladığı bir mesajla 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutladı. Sezer yayınladığı mesajında 23 Nisan'ın tarihi olarak önemini vurgulayarak Ulusal Egemenliğin devletin temel yapısını belirleyen, demokratik rejimin yaşam kaynağı olan bir ilke olduğuna dikkat çekti. Yaşadığımız bu süreçte de ulus egemenliğinin, laik ve demokratik rejimin temel kurumu Meclisimizin çalışmalarıyla aydınlık Türkiye ülküsüne katkıda bulunacağına yürekten inandığını belirten Sezer mesajında çocuklara da şöyle seslendi: "Sizlerin nitelikli, Atatürk'ün gelecek kuşaklara emaneti cumhuriyetin her alanda yücelmesi, ülkemizin gelişip güçlenmesi çabalarınızla başarılacaktır."

    'Kıymetimi bilin'

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 23 Nisan dolayısıyla makamını temsili olarak bir öğrenciye devretti. Temsili bakan, Yıldırım'ı başdanışmanlığa atadı ve çocuklar için indirimli uçak bileti projesi hazırlanmasını istedi. Yıldırım ise gazetecilerin temsili bakanla ilgili soruları üzerine ''Görüyorsunuz çok sert bakan, siz mevcut bakanınızın kıymetini bilin'' dedi.

    Engelsiz bir dünya için

    Dünyanın 12 ülkesinden gelen çocukları ağırlayan "1. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği"nin 3. gününde Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da eşlik etti. Çocuklarla ilgilenen Çubukç,u bu bayramı tüm dünyadan gelen engelli çocuklarla birlikte kutlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.Çubukçu, şiddetin ve yoksulluğun olmadığı bir dünyayı çocukların kazandıracağını belirtti.

  • SEDA BAŞTUĞ / İSTANBUL

    Çocuklara 23 Nisan tıraşı

    Van'ın Saray ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Örenburç Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan 379 erkek öğrenci 23 Nisan için tıraş edildi. İran sınırındaki köy okullarını ziyareti sırasında saçı uzun olan ve düzgün tıraş edilmemiş öğrencilerle karşılaşan Kaymakam Hüseyin Güney'in girişimleri sonucu 379 erkek öğrenci berberle tanıştı.

  • AA/VAN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi