T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 23 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Aslan kafeste

Fenerbahçe'yi 7 yıldır Kadıköy'de yenemeyen Galatasaray'la puanlar eşitlenirken Kanarya bir hafta aradan sonra liderlik koltuğuna yeniden oturdu. Ligin bitimine üç hafta kala F.Bahçe'nin Trabzon (D), takipçisi G.Saray'ın Beşiktaş derbisi kaldı.

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen maç nefesleri kesti. Galatasaray'a beraberlik dahi yeterken, Fenerbahçe'nin mutlak kazanması gerekiyordu. Sarı-lacivertliler oyuna hızlı başladı. İlk 20 dakikada oyunu 2-0'a getirdi. Üç şutları direkte patladı. Saidou kırmızı kart görünce G.Saray maçı on kişi tamamladı.12. dakikada Tuncay'ın pasında topla buluşan Appiah, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. 20. dakikada Alex'in ortasında ceza alanı içinde Tuncay'ın şutunda, kaleci Mondragon'dan dönen topu altı pasta Luciano filelere gönderdi: 2-0. 43. dakikada Nobre'nin şutunda, top üst direkten geri döndü.

ALEX VE ANELKA SAHNEDE

47'de Saidou, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 59. dakikada Alex'in şutu direkten döndü. 70 dakikada oyuna girer girmez topu kapan Anelka, Aurelio'ya uzattı bu futbolcunun pasında Alex sonucu 3-0'a getirdi. 78. dakikada Ümit'in ortasında Anelka 4. golü attı. 87. dakikada Anelka'nın bir şutu direkten döndü ve maç 4-0 sona erdi.

  • AHMET BIYIKLI

    Yenilgiye rağmen şampiyonluk andı

    Sarı-kırmızılı yöneticiler, maç sonrası tribündeki taraftarlarına giderek, şampiyonluk için söz verdiler. Galatasaraylı taraftarlar maçtan sonra stadı terketmeyerek, yöneticileri yanlarına çağırarak söz aldılar. Yönetim Kurulu taraftarın çağrısına cevap vererek, başta Adnan Polat olmak üzere tribünlere geldi. Yönetim Kurulu, taraftarlara sene sonunda şampiyonluk için, "Merak etmeyin. Sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız. Fenerbahçe puan kaybedecektir. Bize inanın ve güvenin" şeklinde söz vererek taraftarın gönlünü aldı. Karşılaşma sonrasında ise açıklamalarda bulunan Futbol Şube Sorumlusu Adnan Polat, Şükrü Saracoğlu'nda çok iyi ağırlandıklarını belirterek, "F.Bahçe'yi tebrik ediyorum. Stat veya çevresinde hiçbir sorun yaşanmadı. Çok ilgi gösterdiler bize. Özellikle stat müdürüne çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Bu arada maçtan sonra sarı-kırmızılı oyuncu Hasan Şaş'a yumruk atan bir güvenlik görevlisinin gözaltına alındığı açıklandı. Galatasaray Kulübü Sportif Direktörü Bülent Tulun, resmi bir güvenlik görevlisinin Hasan Şaş'ın kafasına yumruk attığını ve gözaltına alındığını söyledi. Tulun, maç sonrası futbolcuların soyunma odasına gitmesi sırasında yaşanan olayla ilgili olarak, "Ben maç sonrası bütün futbolcuların içeri girmesini bekliyordum. En son ben soyunma odasına girdim. Olayın üzerine gittim. Fenerbahçe'nin resmi güvenlik görevlisi Nefer Bülbül, Hasan'ın kafasına yumruk atmış. Bu şahıs gözaltına alındı. Şu an İskele Karakolu'nda bulunuyor. Biz şikayetçiyiz. Resmi bir güvenlikçinin, üstelik de ev sahibi takımın kazandığı bir maçtan sonra futbolcuya yumruk atması pek adetten değildir" dedi. Tulun, yumruk yiyen Hasan Şaş'ın durumunun ciddi olmadığını da ifade etti.

  • SAVAŞ ÇORLU

    Sadece avantajı kaybettik ancak havlu atmadık

    Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Fenerbahçe mağlubiyetiyle önemli bir avantajı kaybettiklerini. ancak havlu atmadıklarını söyledi. Oyuna iyi başladıklarını, 10-15 dakikalık bu bölümde 3 pozisyonu cömertçe harcadıklarını belirten Belçikalı hoca, "İyi oynarken kalemizde golü gördük. Gol bizi telaşlandırdı. Bunun sonucunda ikinci golü yedik. Sonuçta yenildik. Elimizdeki avantajı kaçırdık. Buraya kazanmaya geldik. Ancak olmadı. Daha 3 tane final maçımız var. Kesinlikle havlu atmış değiliz. Şampiyonluk yolunda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

    Saidou kızardı, Hasan ve Luciano kart cezalısı

    Karşılaşmanın 47. dakikasında Nobre'yi çeken Saidou, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Saidou'nun oyundan atılmasıyla G.Saray yaklaşık 43 dakika eksik oynadı. Ceza sınırında bulunan Hasan ve Luciano sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Önümüzdeki hafta G.Saray'ın, Ankaraspor maçında Hasan ve Saidou, F.Bahçe'nin Trabzon derbisinde ise Luciano görev yapamayacak.

    PAF derbisini Cimbom kazandı

    PAF Ligi'ndeki derbi maçta lider G.Saray, F.Bahçe'yi 2-1 yendi. Sarı-lacivertli kulübün Dereağzı Tesisleri'nde yapılan maçta Cimbom'un gollerini 9. dakikada Aydın, 45. dakikada Cafercan atarken, F.Bahçe'nin tek golü 83. dakikada Uğur'dan geldi. PAF Ligi'nde bu sonuçla Galatasaray puanını 76'ya çıkararak liderliğini sürdürürken, Fenerbahçe ise 36 puanda kaldı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi