T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 23 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fener zirvede 4-0

Sarı Lacivertliler yılın derbisinde fırtına gibi esti. Şükrü Saracoğlu'na üç puan önde gelen Cimbom'u sahadan sildi. Perdeyi 12. dakikada Appiah açtı. 20'de Luciano tribünleri bayram yerine çevirdi. Alex farkı açtı. Anelka son noktayı koydu.

Yıldırım'ın dediği çıktı

6-0'lık maç günü de "Kesin kazanacağız" diyen F.Bahçe Başkanı, dün de Divan Kurulu'nda üyelere aynı garantiyi verdi ve takımı yine farklı kazandı.

Dünkü maçın sabahında yapılan Fenerbahçe Divan Kurulu'nda üyelere "Galatasaray'ı yenip tekrar liderliği ele geçireceğiz" diyen Başkan Aziz Yıldırım'ın dediği çıktı ve maçı Fenerbahçe rahat bir şekilde kazandı. Yıldırım, benzer bir konuşmayı 6 Kasım 2002'de G.Saray'ı 6-0 yendikleri maçtan önce de yapmış ve yine dediği olmuştu.

Aziz Yıldırım, Divan'daki konuşmasında sadece G.Saray'ı değil, Beşiktaş'ı da yenerek Türkiye Kupası'nı alacaklarını söyledi. F.Bahçe Başkanı, son dönemde kendisi ve kulübü hakkında dile getirilen eleştirilerle ilgili olarak da şunları söyledi:

"İlk başkanlığa geldiğimde Aziz Yıldırım çok sevilen bir adamdı ve Fenerbahçe şampiyon olamıyordu. 2001'den sonra homurdanmalar başladı. Aziz Yıldırım'ın Ali Şen'leşmeye başladığını söylediler. İki yıl üst üste şampiyon olduktan sonra da benim için kavgacı demeye başladılar. Şimdi Aziz Yıldırım çok kötü adam oldu. Niye? Çünkü bir sürü tesis yaptı. Yatırımlar yaptı. Bütün dertleri 2007'de önümüzü kesmeye çalışmak. Dünya Kulübü yolunda ilerlememiz başlamıştır. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor."

Karşılaşmayı Galatasaray Başkanı Canaydın ile birlikte izleyen Yıldırım, 4. gole kadar sükunetini korudu ancak Anelka'nın golüyle birlikte kendini tutamayıp yerinden fırladı.

Hedefe ulaşacağız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, derbi maçta aldıkları galibiyetle iyi bir duruma geldiklerini söyledi. Maçın ilk bölümünde stresi yenemediklerini belirten Daum, "Golü atınca rahatladık ve oyunu kontrolümüze aldık. Rakibimize savunmada olsun hücumda olsun üstünlüğümüz kabul ettirdik" dedi. Önlerinde daha 3 önemli maçın olduğuna da dikkat çeken Alman teknik adam, "Şunu biliyoruz ki, önümüzde kalan maçlar çok ama çok zorlu geçecek. Ama biliyoruz ki hedefimize ulaşacağız. Bundan sonra takımdaki tüm oyuncular üzerine düşeni en iyi şekilde yapacak. Bu önemli galibiyeti ancak 24 saat kutlayabiliriz. Ondan sonra Trabzonspor maçına konsantre olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Marcio Nobre sezonu kapattı

Maçta sakatlanarak oyundan çıkan Nobre'nin sezonu kapattığı açıklandı. 67. dakikada topa yetişmek için ayağını fazla açan Brezilyalı oyuncu, olduğu yere yığılıp kaldı. Daha sonra da oyundan alında. Murat Kuş, Nobre'nin kasığındaki eski sakatlığının nüksettiğini belirterek, sezonu kapattığını ifade etti.

Kadıköy'de karnaval

F.Bahçe-G.Saray derbisinde 52 bin 500 taraftar vardı. Karşılaşma öncesi "Güzel günler göreceğiz" şarkısıyla coşan sarı-lacivertliler, maç sonrası sokakları bayram yerine çevirdi. Şükrü Saracoğlu Stadı, yenilenen haliyle ilk kez F.Bahçe-G.Saray derbisinde tam kapasite doldu. Şampiyonluk mücadelesinde oldukça önem taşıyan karşılaşmaya iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterirken, biletleri tüketen iki takım taraftarı, güvenlik için bırakılan boşluklar hariç, 52 bin 500 kişi kapasiteli tribünlerin tamamını doldurdu. F.Bahçeli taraftarların tezahüratına esin kaynağı olan sanatçı Edip Akbayram'ın "Güzel Günler Göreceğiz'' şarkısı maç öncesi stat hoparlörlerinden çalındı. Aynı anda taraftarlar da tezahürata başlarken, bütün tribünler bu tezahürata eşlik etti. Karşılaşma sonrası uzun süre stadı terketmeyen sarı-lacivertli taraftarlar, yönetim, teknik heyet ve futbolcularla birlikte galibiyet sevincini yaşadı. Statta yaşanan ışık gösterileriyle teknik heyet, şönetim ve futbolcularla zafer şarkıları söyleyen taraftarlar, stat dışında da bu sevinçlerini sürdürdü.

Polis havaya ateş açtı

Mecidiyeköy ve Kızıltoprak'taki olaylar büyümeden önlenirken, stat yakınlarındaki taraftar kavgası sırasında polis havaya ateş açtı. Derbi için yoğun güvenlik önlemleri alan polis iki takım taraftarlarının sıcak temasına izin vermedi. Ancak birkaç olayın da önüne geçilemedi. Ali Sami Yen Stadı'nda toplanan G.Saraylı taraftarlar, bir otobüste bulunan F.Bahçelilere saldırması sonucu otobüsün camları kırılırken, 3 kişi göz altına alındı. Olayın otobüste bulunan F.Bahçe taraftarlarının G.Saraylılara yönelik el işareti sonrası çıktığı açıklandı. Kızıltoprak'ta ise Galatasaraylı oldukları gerekçesiyle bir gruba saldırıldı. Polis olayları engellemek için havaya ateş açtı. Öte yandan F.Bahçelileri soymak isteyen bir yan kesici bıçaklandı. Hırsızlık yaparken bir taraftarı silahla yaralayan saldırgan, dövülerek bıçaklandı. Hastanaye kaldırılan hırsızın tedavisinin tamamlanmasından sonra göz altına alınacağı bildirildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi