T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 26 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Nükleer teknolojiyi sizinle paylaşırız

İran üzerindeki nükleer baskılar sürerken, İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney Sudan Devlet Başkanı ile yaptığı görüşmede nükleer teknolojiyi İslam ülkelerine vermeye hazır olduklarını açıkladı

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "İran, bugün kendi bilim adamları sayesinde elde ettiği bu teknoloji ve tecrübeyi bütün İslam ülkelerine vermeye hazır'' dedi. Hamaney, resmi ziyaret için Tahran'da bulunan Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, İslam ülkelerinin büyük güçlere direniş göstermeleri durumunda, bu güçlerin Müslümanlara baskı yapamayacağını kaydetti. "Başta ABD olmak üzere büyük güçler günden güne güç kaybediyor" diyen Hamaney, "Allah'ın Kuran-ı Kerim'de de söylediği gibi büyük ve mağrur devletlerin gücü gün geçtikçe azalacak" diye konuştu.

BİRLİK ÇAĞRISI

İsrail, İran'ı uzaydan izlemeye hazırlanıyor
İsrail, İran'ın nükleer programını daha iyi gözetlemek için uzaya yeni bir casus uydu fırlatıyor. İsrailli Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrail yeni gözlem uydusu 350 kilogram ağırlığındaki Eros B'yi dün uzaya fırlattı. Bu arada İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, "İran tehdidini göz ardı etmeyeceklerini" söyledi. Livni, İsrail Radyosu'na yaptığı açıklamada, Yahudi soykırımını reddeden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı olduğu kadar, İran'daki nükleer teknolojiyle ilgili gelişmeleri de yakından izlediklerini belirtti.
Hamaney, Müslüman ülkelerin kendi bağımsızlıkları ve çıkarları doğrultusunda ısrarla direnmesinin ve birbirleri arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmesinin büyük güçlerin geri adım atmasını sağlayacağını da belirtti. İslam dünyasının en büyük sorununun Filistin meselesi olduğunu ifade eden Hamaney, İslam ülkelerinin bu konuya çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

GÜL'DEN SİYASİ ÇÖZÜM

Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül, İran'ın nükleer çalışmalarıyla ilgili ortaya çıkan sorunun, İran ile başta ABD olmak üzere uluslararası toplum arasındaki güven sorunundan kaynaklandığını söyledi. Bağımsız her ülkenin nükleer enerjiyi barışçı amaçlı kullanma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Gül, "Sorunun diplomatik yoldan, barışçı olarak çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

  • TAHRAN

    Laricani: Ortadoğu'daki terörü ABD arttırdı

    İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, ABD'yi "Ortadoğu'daki terörü artırmakla" suçladı. Laricani, Tahran'daki nükleer enerjiyle ilgili uluslararası konferanstan sonra yaptığı açıklamada, ABD'nin Ortadoğu'daki davranışlarını değiştirme zamanının geldiğini, bu konuda ABD'ye yardımcı olabileceklerini söyledi. Bu arada, BM daimi üyeleri ile Almanya'nın İran'ın nükleer programıyla ilgili ortaya çıkan krizi görüşmek üzere 2 Mayıs'ta Paris'te toplantı düzenlenmesi için hazırlık yaptığı bildirildi.

    Ahmedinecad'ı Hitler'e benzetti

    İsrail'in eski başbakanlarından Şimon Peres, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinacad'ı Nazi lideri Adolf Hitler'e benzetti. Peres, 2. Dünya Savaşı'nda ölen 6 milyon Yahudi'yi anma günü dolayısıyla bulunduğu Polonya'dan İsrail devlet radyosuna verdiği demeçte, "Hitler'den bu yana ilk kez birisi Yahudi halkını ortadan kaldırmaktan bahsediyor" ifadesini kullandı. Peres, "Hitler ortadan kaldırma kampları hazırlamıştı, o ise (Ahmedinecad) sivil gereksinimler için (nükleer) bomba istiyor. Onun niyetlerini gayet iyi biliyoruz ve işte bu yüzden onun açıklamalarını dikkate almak gerek" dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi