T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 4 OCAK 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Büyükelçiye pusu kuranlar aranıyor

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve beraberindeki konvoya düzenlenen saldırının ardından Ankara harekete geçti.
Dışişleri Bakanlığı hem ABD, hem de Irak nezdinde girişimde bulunarak saldırıyı yapanların bulunmasını istedi. Önceki gün öğle saatlerinde gerçekleşen olayın ardından Bağdat'ta da sorumluların bulunması ve Türk Büyükelçiliği'nin güvenliğinin arttırılması için ABD'li ve Iraklı yetkililer girişimde bulundu. Türkiye'nin Ankara ve Bağdat nezdinde yaptığı girişimlerde, saldırının Türkiye'ye yönelik olduğuna da işaret edildi ve Türkiye'nin Irak'ın demokratikleşme ve normalleşme sürecine destek vermeye devam edeceği belirtildi.

"BİZ KARDEŞİZ"

Irak'ın Ankara Maslahatgüzarı Dr. Abdulvahab El Jevari de Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, "Saldırıyı lanetle kınıyoruz. Irak adına üzüntülerimi ilettim. Bizler kardeşiz, komşuyuz. Bunu yapanlar teröristtir ve faillerini bulmak için elimizden geleni yapacağız. Bir Müslüman olarak bu tip saldırıları kınıyorum" dedi.

  • DUYGU GÜVENÇ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi