T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 4 OCAK 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tüm APK'lar lağvedildi

Kamuda daha çok "kızak daire"ler olarak bilinen tüm APK başkanlıkları ve müdürlükleri lağvedildi.

Kamuda daha çok "kızak daire"ler olarak bilinen tüm APK başkanlıkları ve müdürlükleri lağvedildi. 24 Aralık'ta yürürlüğe giren Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu uyarınca bakanlıklar dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlarında Araştırma Planlama ve Koordinasyon (APK) genel müdürlükleri ve APK daire başkanlıkları ile şube müdürlükleri lağvedildi. APK'ların yerine bakanlıklarda Strateji Geliştirme Başkanlıkları, genel müdürlük ve müsteşarlıklarda Strateji Geliştirme Daire Başkanlıkları ve KİT'lerde ise Strateji Geliştirme Şube Müdürlükleri kuruldu. APK'larda görevli personelin, bazı istisnalar hariç tümü başka birimlere nakledildi.

EMNİYETTE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

Kanunla Emniyet Genel Müdürlüğü APK Daire Başkanlığı'nda yıllardır kızakta olan 300'e yakın birinci sınıf emniyet müdürü aktif hale getirildi. Merkez emniyet müdürü olarak ünvan alan bu isimler Emniyet Teşkilatı'na strateji üretecek.

Strateji Geliştirme Başkanlığı, Daire Başkanlığı ve Şube Müdürlüğü'nün kendine ait bağımsız bütçesi oldu. Eski sistemde tüm bakanlıklardaki bütçe ile ilgili birimler, Maliye Bakanlığı'na bağlıydı. Buna rağmen kontrolü de bırakmayan Maliye, tüm mali iş ve işlemlerle ilgili yetkileri kendisinde tuttu.

AB'nin çok önem verdiği kanun gereği, APK'larda çalışan eski personel mağdur edilmeyecek. Kodroların ihdası bir yıl içinde gerçekleştirilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının APK birimlerinde çalışan tüm personel müktesabat hakları saklı kalmak kaydıyla, başka birimlere tayin edildi. Bu kadrolar için atama, tayin ve nakil işlemleri sürüyor. Bakanlıklardaki genel müdürlüklere eş değer sayılan Strateji Geliştirme Başkanlıklarına 4'er daire başkanlığı verildi.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi