T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 12 OCAK 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Telekom devi ZTE Avrupa üssünü İstanbul'a taşıdı

Hissesinin yüzde 50'si Çin devletine ait olan telekom şirketi ZTE Corporation, Doğu Avrupa Yönetim Merkezi'ni Türkiye'ye taşıdı. Şirket, hızlı tren ihalesine de ürün sağlayıcı firma olacak

Türkiye, ekonomisindeki görünümüyle Çinli firmaların ilgi odağı oldu. Hissesinin yüzde 50'si Çin Halk Cumhuriyeti'ne ait olan telekom şirketi ZTE Corporation, Doğu Avrupa Yönetim Merkezi'ni İstanbul'a taşıyarak Türkiye'ye ilgisini yoğunlaştırdı.

ZTE Corporation Türkiye Müdürü Yingxia Zhou, Türkiye'ye ilgilerinin nedenlerini anlattı. Yingxia Zhou, Türkiye'nin genç nüfusu ve telekom sektöründeki pazarıyla yüksek potansiyelinin bulunduğunu, bunun yanında iyi yetişmiş insan kaynağına sahip olduğunu belirtti. Yetişmiş insan gücünün iş geliştirmeyi kolaylaştırdığını vurgulayan Yingxia Zhou, Türkiye'nin ekonomik görünümüyle yatırım yapmaya değer bir ülke olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE PAZARI İÇİN REKABET

Avrupalı şirketlerin Türkiye'de uzun süredir iş yaptıklarını, bu nedenle kendileri açısından ağır bir rekabet ortamı bulunduğunu dile getiren Yingxia Zhou, Çinli firmaların batılı şirketlerle rekabet edebilmesi için farklılıklarının avantajlarını kullanmaları gerektiğini söyledi. ZTE'nin bu anlamda önemli avantajlarının bulunduğuna işaret eden Zhou, müşterilerinin ihtiyaçlarında gösterdikleri esnekliğin batılı şirketlere göre daha yüksek olduğunu, ZTE'nin bu sektörde Avrupalı şirketlerle rekabet edebilecek teknolojisini ürettiğini ve rekabet gücünün bulunduğunu vurguladı. Zhou, Türk Telekom'u satın alan şirketin katma değerli servisler için agresif düşündüğünü, yeni yönetimin bu düşüncesinin de ZTE için iyi bir potansiyel olduğunu, ZTE'nin iyi bir ekiple gerçekleştirdiği teknoloji çalışmalarının Türkiye'de artık meyvesini alma zamanının da geldiğini dile getirdi.

13 ARGE MERKEZİ BULUNUYOR

ZTE İş Geliştirme Müdürü Hakan Bakır ise 1985 yılında kurulan ZTE'nin 25 bin çalışanı ve 13 Ar-Ge merkeziyle büyük bir telekom şirketi olduğunu ifade etti. Şirketin Doğu Avrupa Yönetim Merkezi'ni İstanbul'a taşıyarak Türkiye'ye verdiği önemi ortaya koyduğunu vurgulayan Bakır, henüz hızlı internet erişimi ADSL bulunmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açılan ihaleye de katıldıklarını ve 16 Aralık tarihinde teklif verdiklerini belirten Bakır, ayrıca Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi ikinci etap altyapı ihalesini kazanan Çinli CRCC firmasıyla ortak çalışacaklarını, bu işte ZTE'nin ürün sağlayıcı firma olarak görev alacağını belirtti.

3G'de dünya 1.'si

ZTE İş Geliştirme Müdürü Hakan Bakır, ZTE'nin geliştirdiği teknolojiler ve pazara sunduğu telefon santralleri, cep telefonları, baz istasyonu ve ADSL ürünleriyle pazardaki yerini aldığını belirtti. ZTE'nin özellikle telefonda 3. Nesil (3G) olarak ifade edilen CDMA teknolojisinde dünyanın en iyi firması olduğunu ileri süren Bakır, Türkiye'de televizyonlardaki yarışma programlarına izleyicilerin mesajla katılarak oy verebilmesi ve faturalardaki istikrara göre promosyon verilmesine ilişkin teknolojileri de ZTE'nin geliştirdiğini kaydetti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi