T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 12 OCAK 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Masada oturma devri bitti

Başbakan Erdoğan, bir başbakanın masada oturup kalamayacağını belirterek, "Biz o başbakanlardan değiliz, Allah bizi yatakta komasın, ayaklarımızda derman oldukça Türkiye'nin dört bir yanına koşacağız" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir Başbakan masasında oturup kalmaz, o devirler geçti, biz o başbakanlardan değiliz" dedi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın memleketi ve milletvekili olduğu Siirt'te halka hitap etti ve bayramlaştı. Kültür Merkezi'ndeki törende, kuş gribi konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanı ile Sağlık Bakanı'nın var güçleriyle çalıştıklarını belirten Erdoğan, Doğubeyazıt'ta Koçyiğit ailesinin üç ferdini kaybettiğini hatırlatarak, "Ben babalarıyla görüştüm, kendilerini temkinli gördüm. Kadere boyun eğmiş bir insan. Bazı pozitif vakalar var, onlar da kontrol altında" dedi. Panik yaşanmaması gerektiğine de işaret eden Erdoğan, kriz masası oluşturulmadığı yönündeki eleştirilere de, "Kriz masası olmadığını kim söylüyor, anında kriz koordinasyon merkezini kurduk. Başbakan gelip orada bir masa kurup oturmak zorunda değil ki... Telefon niye icat edildi?" sözleriyle cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, bir başbakanın masada oturup kalamayacağını da vurgulayarak, "Biz o başbakanlardan değiliz, Allah bizi yatakta komasın, ayaklarımızda derman oldukça Türkiye'nin dört bir yanına koşacağız. Doğu demeden, batı demeden, kuzey demeden güney demeden koşacağız. Halkımızın arasında herhangi bir ayrımcılığa prim vermeden koşacağız" diye konuştu. Türkiye'de korkunç bir vergi kaçağı olduğunu belirterek, "Biz bunların hepsinin farkındayız" diyen Başbakan Erdoğan, daha fazla vergi toplayacaklarını söyledi. Kayıt dışı ne kadar kayıt altına alınırsa Türkiye'nin imkanlarının o kadar artacağına dikkati çeken Erdoğan, "Diyorlar ki, 'geldiklerinden bu yana vergi düşürmediler, dürüst değiller'... Biz KDV'yi gıdada KDV'yi yüzde 18'den yüzde 1'e, sağlıkta yüzde 18'den yüzde 8'e indirmedik mi? İndirdik. Eğitim araç gereçlerinde yüzde 18'den yüzde 1'e indirdik. Kurumlar vergisinde yüzde 33'den yüzde 20'ye indirdik" dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞIYIZ

Başbakan Erdoğan, AB üyesi ülkelerin yakaladıkları hedefler yakalayacaklarını belirterek, "Maastrich Kriteri var, biz bu kriterlerin bir kısmını yakalamış durumdayız, onları yeterli görmüyoruz, onları da aşacağız. 72 milyon vatandaşımda bu enerjiyi görüyorum da bunları söylüyorum. Bir olacağız, beraber olacağız, birbirimizi seveceğiz, birbirimize güveneceğiz, şunun kaşı şunun karası yok, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız diyeceğiz. Hepimiz el ele omuz omuza vereceğiz bir karara duracağız" dedi.

Dudak uçuklatan borç

Türkiye'ye, Japonya Başbakanı Koizumi'nin geldiğini belirten Erdoğan, Koizumi'ye borçlarının ne kadar olduğunu sorduğunu belirterek, "Dudaklarınız uçuklamasın. '7 trilyon dolar borcumuz var' dedi. 'Borcun milli gelire oranı yüzde 140' dedi. Yanlış yapmıyorsunuz değil mi, çeviri hatası yok değil mi? 'Yüzde 140, bizi bu bütçeyle AB'ye almazlar. Bizde idam da kalkmadı ondan da almazlar' dedi. Japonya şu anda dünyanın 2. büyük ekonomisi. ABD de aynı durumda... Borcu önünüze koyun, borca karşılık gücünüzle. Gelin onu da ortaya koyalım" dedi.

Kuş uçurtmadılar

Başbakan Erdoğan'ın Siirt gezisinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Bayan polislerin miting alanına gelenleri başörtüsüne kadar aramaları dikkati çekti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi