T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 12 OCAK 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

KRİTERLERE UYMAYAN YANDI!

2007-08 sezonunda denk bütçe oluşturamayan kulüpler Avrupa Kupaları'nda oynayamayacak.

UEFA'nın ilk olarak denetlemeye başladığı stat ve güvenlik kriterlerinden sonra, 2007-2008 sezonundan itibaren uygulanmaya başlayacak olan mali denetim, Türk Futbolu için şimdiden "tehlike çanlarının çalmasına'' neden oluyor. Mali, sportif, altyapı, idari ve hukuki olarak 5 ana başlık altında toplanan ve kulüp lisans sistemini oluşturan UEFA kriterlerinin tam anlamıyla uygulanmaya başlanmasıyla kulüplerin faaliyetlerinin durdurulması bile söz konusu olabilecek. Büyük bölümü borç batağında olan Türk kulüpleri, mali denetimin başlayacağı 2007-2008 yılına kadar UEFA'nın istediği denk bütçelerini oluşturmaları gerekiyor.

UEFA, 2007-2008 sezonundan itibaren kulüplerin denk bütçesinin yanı sıra, kişi ya da kurumlara geçmiş dönemler de dahil borçlu olunup olunmadığını da inceleyecek ve bunun sonucunda mali durumları olumsuz olan kulüplerin Avrupa Kupaları'na katılmalarına izin vermeyecek. Futbol Federasyonu 2004 yılından bu yana, kulüplerin vadesi geçmiş borcunun bulunup bulunmadığını, futbolcular, antrenörler, sağlık ekibi ve basınla ilişkiler sorumlusu gibi, UEFA'nın talimatları gereği zorunlu olarak çalıştırılması gereken kulüp personeline borçlu olunup olunmadığını denetlemeler sonucuna göre kulüp lisansı veriyor ve Avrupa Kupaları'na katılabiliyor.

KRİTERLER

Avrupa futbolunun sportif standartlarını iyileştirmek, geliştirmek ve bunun için de kulüplerin kaliteli antrenörler ve sağlık ekibiyle donatılması.

Genç futbolcuların yetiştirilmesine öncelik verilmesi ve bunların okul eğitimlerinin sağlanması ve bunun kaliteli antrenörlerle desteklenmesi.

Mali ve ekonomik kapasitelerinin iyileştirilmesi, güvenilirliklerinin artırılması ve yatırımcılarının korunması.

Kulüplerin mali yapılarının kontrol ve denetim mekanizmalarının kurulması.

Kulüpler için mali kriterlerin uygulanmasıyla bir sezon boyunca ulusal ve uluslararası müsabakalarda devamlılığın korunması ve garanti edilmesi.

Stat ve antrenman sahaları gibi sportif altyapılarının iyileştirilmesi, taleplere cevap verecek şekilde düzenlenmesi, seyirciler ve medya için modern aletlerle donatılması.

Günlük ihtiyaçlara cevap verecek idari yapısının kaliteli, yeterli sayıda görev yapacak personelle donatılması.

Hakemlerle çıkabilecek anlaşmazlıkların ortadan kalkması için oyun kurallarına ve fair play prensiplerine uygun karşılıklı işbirliğinin sağlanması.

UEFA yönetimi ve UEFA elkitapçığına uygun olarak ulusal federasyonlar lisans sisteminin kurulması ve uygulanması.

Gelecekte gelişecek şartlara göre hedeflerin ve ihtiyaçların lisans sistemine uyarlanması, bu geçiş döneminde asgari standartların yürürlüğe girmesi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi