T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 21 OCAK 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Buz kestik

Aniden düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte yoğun kar yağışı yurdun büyük bölümünde hayatı felç etti. Kars'ta bir vatandaş tamamı karla kaplı otomobilinin penceresinden beyaz örtüye işte böyle bakakaldı.

Kara kış kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Doğu bölgelerden başlayan şoğun kar yağışı Pazartesi günü İstanbul'u da etkisine alacak. 10 derece azalacak hava sıcaklığı yer yer -20 hissedilecek.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Hava sıcaklığı, pazartesi gününden itibaren iç ve batı bölgelerde 8-10 derece azalacak. Yapılan meteorolojik uyarıya göre, halen yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, yurdu terk edecek ancak buzlanma ve don olayı görülecek. Türkiye, Pazartesi günü yağışlı havaya ilave olarak Balkanlardan gelecek yeni bir soğuk havanın etkisine girecek. Rüzgarın poyraza dönerek fırtına şeklinde esmesi nedeniyle sıcaklık 8-10 derece düşecek. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar yağışı görülecek. Özellikle pazartesi gecesinden itibaren hafta ortasına kadar kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor.

KAR ULAŞIMI VURDU

Yoğun kar yağışı ülke genelinde yaşamı olumsuz yönde etkilerken ulaşımda aksamalara neden oldu. Kar yağışı ve sis D-100 karayolunun Bolu Dağı mevkiinde ulaşımda aksaklıklar yaşanmasına sebep oldu. Karayolları ekipleri zincirsiz araçların geçişine izin vermedi.

Kar yağışı hava trafiğini de etkiledi. Muş, Elazığ ve Siirt'te sabah saatlerinden itibaren görülen yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara'dan ve İstanbul'dan bu illere yapılacak uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezleriyle köyler arasındaki yollar kapandı. Ağrı'da 359, Konya'da 117, Karaman'da 60, Niğde'de 113, Kütahya'da 95, Kastamonu'da 318, Kayserii'de 20, Kırşehir'de 19 Ve Adana'nın Saimbeyli İlçesi'nde 12 olmak üzere 1113 köy yolu ulaşıma kapandı. Şırnak'tan Hakkari'ye kömür götüren iki kamyondaki 4 kişilik aile, çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı. Saatler süren çalışmalar sonunda aile kurtarıldı.

İSKİ'DEN DON UYARI

İstanbul'da soğuk havanın hakim olacağını açıklaması üzerine, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), gerekli tedbirleri alması çağrısında bulundu. İSKİ, yaptığı açıklamada idarenin aldığı tedbirlere paralel olarak müşterilerin de tesisatlarında donma tehlikesi yaşamamaları için gerekli tedbirledi alması gerektiği uyarısında bulundu. Açıklamada İstanbulluların su tesisatı ve sayaçlarını korumak için buzlanmayı önleyici talaş, bez, karton, izocam ve benzeri maddelerle sayaçlarını muhafaza etmeleri, şube yolları açıkta bulunan bina sahiplerinin de su tesisatlarını korumak için gerekli tedbirleri alması gerekiyor.

  • Kaygan yollar can pazarına döndü
  • Kış tazminatlarımızı verin
  • Kar altında 7 saatlik doğum yolculuğu

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi