T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 26 OCAK 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kamu İhale Kanunu değişiyor

Kanunda değişiklik öngören çalışmada, KİT'lerin yasadan muaf tutulması ve ihale sürelerinin kısaltılması planlanıyor

Ulaştırma Bakanlığı'nın Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin ön çalışmasında, KİT'lerin kanun kapsamından çıkarılması, ilan ve ihale sürelerinin kısatılması öngörülüyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın, ihale mevzuatıyla ilgili sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin hazırladığı çalışmada, yeni ihale mevzuatının 3 yıla yaklaşan uygulama döneminde, arada yapılan değişikliklere rağmen sistemin iyi işlemediği ifade edildi. Çalışma metninde, "KİT'ler başta olmak üzere, ticari ve sınai faaliyet gösteren kuruluşların, ana faaliyetlere yönelik 3,7 milyon YTL'nin üzerindeki alımlarının Kamu İhale Kanunu'na tabi tutulmasının, kuruluşların faaliyetlerini kısıtladığı ve karlılıklarını olumsuz etkilediği" kaydedildi. Çalışmada, "KİT'ler dahil olmak üzere ticari ve sınai faaliyet gösteren kuruluşların ana faaliyetlerine yönelik mal ve hizmet alımları, Kanun kapsamı dışına çıkarılması" öngörülüyor.

İlan süreleri kısaltılıyor

Bakanlığın çalışmasında ihale sürelerine ilişkin olarak da şu düzenlemeler yer aldı:

  • 40 günlük ilan süresi 24'e, şikayet başvuru ve inceleme süreleri de 105 günden 35 güne indirilecek. Böylece toplam 86 gün kazanılacak.
  • İdarelerin sürekli ihtiyaç duyduğu yedek parça, aşı, tıbbi sarf malzemeleri gibi mal alımları, bakım-onarım gibi hizmet alımları 3 yıllık anlaşmalarla temin edilebilecek.
  • Süreklilik arz eden temizlik, yemek servisi, personel taşıma, akaryakıt gibi alımlar 2 yıllık ihale edilebilecek.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi