T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 7 ŞUBAT 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Okullar açıldı, kapandı

Sabah bastıran kar yağışı İstanbul'da binlerce öğrenciyi perişan etti. Yollar kilitlendi, birçok öğrenci eve geri gönderildi. Boğaz'da deniz trafiğe kapandı. Valilik okulların bugün tatil olmasını kararlaştırdı

Meteoroloji'nin, "Pazartesi sabah yağmur, öğleden sonra kar yağacak" açıklaması, binlerce öğrenciyi perişan etti. Servislerin dün sabah erkenden yola çıkması yüzünden yollar kilitlendi, okullar tatil edilmedi ama bir çok okulda öğrenciler geri gönderildi. İstanbul'da bugün okullar tatil.

FIRTINAYA RAĞMEN OKUL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geçen hafta sonu yapılan açıklamada, kar yağışının Pazartesi günü (dün) öğleden sonra başlayacağı duyuruldu. Şiddetli kar yağışı dün sabah erken saatlerde başlayınca, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları'nın aldığı tedbirlerde zaman zaman sorun yaşandı. Okulların tatil edilmemesi yüzünden yüzlerce servis aracı da erkenden yollara koyulunca, ana caddelerde trafik sıkışıklığı yaşandı. Bazı aileler çocuklarını okula göndermezken, binlerce öğrenci, fırtınaya rağmen yola koyuldu ve zor anlar yaşadı.

YİNE KAR TATİLİ

Çatalca ve Silivri'de ilköğretim okulları ile liseler dün tatil edildi. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Vali Muammer Güler'in, okulların tatil edilmesi kararını kaymakamlara bıraktığını belirterek, Çatalca ve Silivri'de bazı köy yolları kapandığı için ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu. Valilik bugün İstanbul'da, ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiğini, kamuda çalışan özürlü personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağını duyurdu.


Trafiğe 'çile' servisi

Kar yağışına rağmen okulların açılması, İstanbul trafiğini allak bullak etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, servis araçlarının zincir takmaması nedeniyle yolların tıkandığını söyledi

Geçtiğimiz hafta kar yağmadığı halde okullar kapalı tutulurken bu hafta meterolojiden yanlış bilgi alınması sebebiyle okulların açılması, İstanbul trafiğini yine allak bullak etti. Sabahın erken saatlerinde okullarına gitmek için yollara düşen öğrenciler ile işe gitmek isteyen İstanbullular yollarda mahsur kaldı. Büyükşehir Belediyesi ve AKOM'un yoğun çalışmalarıyla İstanbul trafiği öğleden normale dönebildi.

İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'inde yaptıkları basın açıklamasında İstanbullulardan karla mücadele konusunda kendilerine yardımcı olmalarını ve özel araçları yerine toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını istediler.

TATİLİN ASIL NEDENİ TRAFİK

Hiç arzu etmedikleri halde okulları bir gün süreyle kapatmak durumunda kaldıklarını belirten Vali Güler, hava şartlarının hayatı olumsuz etkilemesini en aza indirmek için kamunun bütün birimlerinin koordineli olarak çalıştığını söyledi. "Salı günü de havanın kar yağışlı olarak geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık eksi iki dereceye kadar düşecek" diyen Vali Güler okulların bir günlük tatil kararını da kardan dolayı değil, trafiğin kötü hava şartları yüzünden aksaması nedeniyle aldıklarını söyledi.

SUÇLU, ZİNCİR TAKMAYANLAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, İstanbulluların trafiğe özel araçlarıyla çıkmaları ve okul servis araçlarının kar lastiği ve zincir gibi donanımlarının olmaması yüzünden İstanbul trafiğinde sabah saatlerinde aksama olduğunu belirtti. Karla mücadele çalışmalarını 209 kritik noktada 681 araçla sürdürdüklerini belirten Topbaş, "20 aracımız daha yolda geliyor. Arkadaşlarımız İstanbul'un kritik noktalarına konuşlanmış durumdalar." dedi.


Tatil kararı velileri böldü

Olumsuz hava koşulları ve bayram tatili nedeniyle sömestr tatilinin 15 gün uzamasının ardından, dün de kar yağışı nedineyle okulların bir gün tatil edilmesi velileri ikiye böldü. Bazı veliler tatil kararını olumlu bulurken, bazıları da eleştirdi. Velilerin görüşü şöyle:

KARAR YERİNDE

Binlerce çocuğun okul servisleri ile evlerinden okullarına gittiği göz önünde bulundurulacak olursa bu karar yerindedir. Ayrıca çocukların karda kayıp düşerek biryerlerini incitme olasılığı çok yüksek. Ben bile bir veli olarak evden çocuğumun okuluna bin bir güçlükle gelebildim.

DOĞUDAKİLER NE YAPSIN?

Bir aylık tatilin hemen akabinde başlayan kar yağışı nedeniyle okulların bir gün daha tatil edilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye dünyanın en çok tatili olan ülkelerinden biri. Bu çocuklar ne zaman bir şeyler öğrenecek. Okumayı yeni yeni öğrenen birinci sınıflar, inanıyorum ki bir aylık tatil sonunda öğrendiklerini unuttular. İki parmak kar nedeni ile okullar tatil yapılacaksa, Erzurum da çocuklar hiç okula gitmesin.

TATİL BAĞIMLILIK YAPTI

Çocuklar havada bir tek kar görseler hemen tatili bekliyorlar. Sık sık karla gelen tatiller çocuklarda bağımlılık yaptı. Neredeyse kar yağsın okullar tatil edilsin diye dua eder duruma geldiler. İki parmak karda okullar tatil edilmemeli.

KARAR DOĞRU

Karda kıyamette çocukların sağlığını riske atmamak için bir günlük kar tatilini yerinde bir karar olarak değerlendiriyorum. Çok uzaklardan gelen öğrenciler de var. Akşam hava kararınca bu çocukların evlerine gitmesi kolay olmaz. Bir çoğu soğuktan hastalanır daha sonra bir hafta okula gidemez duruma düşerler. Tetbir mahiyetindeki kararı yerinde buluyorum.


İstanbul'da Rus izleri

Rusya Federasyonu ile Türkiye İş ve Dostluk Derneği (RUTİD) ve Kültür AŞ'nin Birlikte Organize Ettiği ''İstanbul'da Rus Kültürünün İzleri'' adlı fotoğraf sergisi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuayesi'nde sanat severlerin beğenisine sunuldu.Ziyaretçiler, ''İstanbul'da Rus Kültürünün İzleri" sergisinde, Slav kültürünün İstanbul üzerinde bıraktığı etkiyi görme fırsatı bulacak. Sergi, İstanbul'un geniş kültür mozaiğinin bir parçasına daha yakından bakmamızı sağlıyor, İstanbul'un tarih içindeki konukseverliğini gösteriyor.


Deniz seferleri durdu

İstanbul Boğazı, olumsuz hava koşulları nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı. Fırtına nedeniyle dün, İDO'nun Yenikapı-Bandırma, Bandırma-Yenikapı, Bostancı-Yenikapı, Bandırma-Yenikapı deniz otobüs seferleri iptal edildi. İETT dün sabah saatlerinde Asya - Avrupa, akşam saatlerinde ise Avrupa - Asya Boğaz Hattı'na ilave olarak 275 ek otobüs seferi koydu.


'Hava'da sorun yok

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İstanbul Başmüdürü İrfan Balta, kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda uçak iniş ve kalkışlarında sorun yaşanmadığını bildirdi. Bu arada dün sabah saatlerinde, sürücülerin hatalarından kaynaklanan maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Kazalar trafiğin yoğunlaşmasına neden oldu. Hafif metro seferleri, elektrik hatlarındaki arıza nedeniyle yaklaşık 40 dakika süreyle yapılamadı. Hafif metrodaki tüm elektrik hatlarında meydana gelen arıza seferlerin aksamasına neden oldu.


Evsizler, idmanlıydı

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin son karda sokaklardan topladığı evsizlerin büyük bölümü, bu sefer ekipleri beklemeden kendileri gelip Alibeyköy Tevfik Aydeniz Kapalı Spor Salonu'na yerleştiler. Evsizlerin bir kısmı ekipler tarafından sokaklardan toplanırken, bazıları da kar başlayınca kendileri Tevfik Aydeniz Spor Salonu'na geldiler. Doktor kontrolünden geçirildikten sonra temiz kıyafet verilen ve karınları doyurulan kimsesizler, kar yağışı sona erene kadar burada misafir edilecek. Geçtiğimiz hafta Aliböyköy'de misafir edilen 490 evsizden 55'i belediye tarafından biletleri ve yol harcırahları verilerek memleketlerine gönderildi, 11 evsiz de yakınları tarafından teşhis edilerek misafirhaneden alındı.


332 'kar' kazası oldu

İstanbul Valisi Muammer Güler AKOM'da yaptığı açıklamada ilde meydana gelen 332 kazadan 6'sının yaralamalı kaza olduğunu 7 kişinin yaralandığını ve 387 sürücüye de kar lastiği ve zincir sebebiyle ceza kesildiğini söyledi. Güler Avrupa yakasında kısmen Sefaköy, Güngören, Gaziosmanpaşa, Avcılar ve Kumburgazda kısmı trafolardan kaynaklanan arızalar meydana geldiğini belirten Vali Güler, Vatandaşlardan TEM yolunu dikkatli kullanmalarını ve kar lastiği, zincir takoz gibi donanımları olmadan TEM'e girmemelerini istedi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi