T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 ŞUBAT 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Mahrumiyet kelimesini gündemden çıkaracağız

MEB, öğretmenlik için başvuran 36 bin 5 adayın, 19 bin 424'ünü kadrolu, 3 bin 154 adayı da sözleşmeli olarak atadı. Yeni atanan öğretmenlere eğitim işinin en önemli unsuru olduklarını söyleyen Bakan Çelik, "Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği"ni kısa bir süre sonra yenileyeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 22 bin kadroya öğretmen atamasını dün gerçekleştirdi. Öğretmen atamaları dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katıldığı bir tören düzenlendi. Bakanlık, bilgisayar kurası sonucu öğretmenlik için başvuran 36 bin 5 adayın 19 bin 424 öğretmen adayını kadrolu, 3 bin 154 adayı da sözleşmeli olarak atadı.

Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, "Biz dünyanın en mükemmel binalarını da yapsak, en mükemmel dökümantasyonunu da getirsek, dünyanın en iyi müfredatı da olsa, öğretmenlik bu işin en önemli unsurudur. Bu bir ülkü meselesidir, gönül meselesidir. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da bu anlayışla hareket etmeliler" dedi.

ATAMADA YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ GELİYOR

Hükümete geldiklerinden bu yana 58 bin atama yaptıklarını belirten Bakan Çelik, "2006 yılında yapılacak 30 bin atama ile 88 bin öğretmen atamış olacağız. Usta öğretici ve sözleşmelilerle birlikte toplam 136 bin kişi eğitim ordusuna dahil olmuştur" dedi. Eski yıllarda 6 aya varan atama hazırlıkları yapıldığını hatırlatan Bakan Çelik, "Bugün 7 gün 24 saat atamalarla ilgili bakanlığımızda işlem yapılıyor" diye konuştu.

"Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği"ni de kısa bir süre sonra yenileyeceklerini söyleyen Bakan Çelik, "Mahrumiyet kelimesini artık Türkiye'nin gündeminden çıkarmak istiyoruz. Ankara'nın Çankaya'sı ile Haymana'sı, Nallıhan'ı bir değil. Balıkesir'in Edremit'i ile Dursunbey'i aynı değerlendirmeye tabi olmayacak. Tayin edildiğiniz birinci ve ikinci bölgeleri değiştireceğiz" diye konuştu.

AĞUSTOS'TA 10 BİN ATAMA

Bakan Çelik'in konuşması sonrasında tuşlara dokunmasıyla bilgisayar ortamında başlayan atamalar 14 dakikada tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında sözleşmeli olup kadroya geçmek isteyen 12 bin 236 öğretmen kadro için başvurdu. Bu öğretmenlerden 8 bin 279 sözleşmeli öğretmen atamayla kadroya geçti. Boş kalan sözleşmeli öğretmenlerin atamaları ise Bakan Çelik'in talimatıyla 1 hafta sonra yapılacak. Boş kalan muhasebe, İş Ticaret ve Bilgisayar branşlarındaki 576 kadroya atama, Ağustos ayında 10 bin öğretmen ataması sırasında gerçekleştirilecek. Atama sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''personel.meb.gov.tr'' internet adresinden öğrenilebilecek.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Alevilik müfredata alındı

    Bu ay baskısı tamamlanacak yeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında "Alevilik" konusu da yer alacak. Böylece alevilik de müfredata girmiş olacak.

    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni hazırlanan baskısı Şubat'ta tamamlanacak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarıyla, Aleviliğin de müfredata alınacağını açıkladı.

    TBMM Genel Kurulu'nda gündemdışı söz alan CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya, Muharrem ayı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, Kerbela'da Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının katledilişinin 1324'üncü yıldönümü olduğunu anımsattı. Yerlikaya, Alevilerin kendilerini İslam'ın özü olarak gördüklerini belirterek, Muharrem ayının anlatılarak halkın bu konuda aydınlatılması gerektiği görüşünü savundu. Yerlikaya, Alevilik konusunun Milli Eğitim müfredatında yer alması gerektiğini ifade etti.

    'İŞİN UZMANLARI YAZDI'

    Bakan Çelik de yaptığı konuşmada, Hz. Hüseyin'in katledilişini "İslam tarihinde acı bir hatıra" olarak değerlendirdi. Çelik, milli eğitim müfredatında Alevilik konusunun yer alması isteklerini de haklı istekler olarak nitelendirirken, yeniden düzenlenen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında Alevilik konusunun da yer alacağını açıkladı. "Alevilik, Bektaşilik, Caferilik, Şiilik nedir, ne değildir çocuklarımıza anlatacağız" diyerek, yeni kitapların basımının bu ay sonunda tamamlanacağını bildirdi. Çelik, kitaplarda Alevilik ile ilgili bölümün Alevilere yazdırılmadığı eleştirileri olduğunu da belirterek, "İhtisas dediğimiz olay var. İşin uzmanlarına yazdırdık" şeklinde konuştu.

  • ANKARA

    Emir salonu çınlattı

    Öğretmen atamalarının gerçekleştirildiği Başöğretmen Salonu'na 1 öğretmen adayının 1,5 yaşındaki Emir Topal isimli çocuğuyla gelmesi dikkat çekti. Atamaların gerçekleştirildiği ve Bakan Çelik'in konuşması sırasında sık sık bağıran ve annesinin heyecanına ortak olan bebek Emir, konuşmasını tamamlayan Çelik tarafından kucağa alındı. Gazetecilerin ve öğretmen adaylarının sempatisini kazanan Emir bebeğin annesi, matematik branşında KPSS puanının yetersiz kalması sonucu atanamadı. Anne Elif Topal, çocuğuyla birlikte Bakanlık'tan hüzünlü ayrıldı.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi