T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 11 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
TDK, imla kılavuzunu yeniledi

505 sayfadan oluşan TDK Sözlüğü'nün 24'üncü baskısında 77 bin 407 sözcük yer alıyor. Yazım kılavuzunun yeni baskısı Türk Dil Kurulu uzmanlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı ve basın kuruluşları adına Anadolu Ajansı Temsilcisi'nden oluşan komisyon tarafından hazırlandı. TDK Başkanı Şükrü Akalın; yeni kılavuzda "şapka işareti" olarak bilinen düzeltme işaretinin kesin olarak kullanılması gereken yerlerin de vurgulandığını kaydetti. Buna göre 'g' ve 'k' ünsüzlerinden sonra gelen 'a' ve 'u' ünlülerine ve kişi ve yer adlarında 'l' ünsüzünden sonra gelen 'a' ve 'u' ünlüleri de düzeltme işaretiyle yazılacak.


Krallar Vadisi'nde 5 mumya bulundu

Mısır'da Tutankamun'un mumyasının 1922'de ortaya çıkarılmasından bu yana Krallar Vadisi'nde yapılan ilk mezar keşfinde, mumyalarıyla birlikte beş yeni mezar bulundu. Arkeologlar, eski Mısır'ın en büyük firavunlarının gömüldüğü vadide artık arkeolojik keşif yapılamayacağı düşünülürken ortaya çıkarılan mezarların, bir kralın karısına veya bir rahibe ya da bir mahkeme yetkilisine ait olabileceğini belirttiler. Krallar Vadisi, 1922'de Amerikalı arkeolog Howard Carter'ın Kral Tutanhamun'un mezarını bulmasıyla eski Mısır'da en iyi tanınan arkeolojik bölgelerden biri haline gelmişti.

  • ANKARA


    Program yapmak için radyo aldı

    Amerika'nın en çok izlenen televizyon sunucusu Oprah Winfrey, radyo programı yapabilmek için radyo satın aldı. Kendi radyosunda haftada bir program yapacak olan Winfrey, radyoya 55 milyon dolar ödedi. Winfrey radyosunda televizyonundaki programından kesitler ve magazin yayınlarına da yer verecek. Oprah Winfrey'in televizyon programı her hafta 30 milyon kişi tarafından izleniyor.


    En değerli şarkı

    Güney Koreli pastacı Jeong Hong-yeon'un yaptığı pasta güzelliğiyle olduğu kadar fiyatıyla da göz kamaştırıyor. Çikolatadan yapılan Mozart'ın Türk Marşı üzerine 107 elmas konularak tamamlanan pastanın fiyatı ise 4 milyar 250 bin dolar. Pasta Mozart'ın 250inci ölüm yıldönümü etkinlikleri için tasarlanmış.


    Hitler'in av tüfeği 140 bin dolara satıldı

    Nazi diktatörü Adolf Hitler'in olduğu sanılan bir av tüfeği, internette yapılan açık artırma ile 140 bin 25 dolara satıldı. Kabzasında Adolf Hitler'in adının baş harfleri kazılı olan "Krieghoff Drilling" marka av tüfeğinin İkinci Dünya Savaşı sırasında Hitler'in bir sığınağında ele geçirildiği açıklandı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi