T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 20 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yetkiyi devredin, kendinize vakit ayırın

ÜMYAT, yemek üretim, dağıtım ve yerinde sunum hizmeti veren ve kısa zamanda hızlı büyüyen bir şirket. Bununla birlikte çevre düzenlemesi, kent mobilyaları üretimi, çocuk oyun gurupları imalatı, endüstriyel temizlik yine firmamıının başarı ile yürüttüğü işler arasında yer alıyor. ÜMYAT Yönetim Kurulu Başkanı Musa Sucu, günümüzde yöneticilik anlayışının gittikce değiştiğine dikkat çekerek, değişime ayak uydurabilmenin ilk şartının bilgi ve planlamadan geçtiğini belirtti. Yetkileri birlikte kullandıran işadamlarının kendine zaman ayırma oranının daha yüksek olduğunu ifade eden Sucu, "Deneyenler bunu görecektir. 'Boş vaktim kaldığı için, başka işlerle uğraşmak isteyecektir" dedi.


'Milli geliri 2 kat arttırdık'

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Bizden önceki siyasetçilerin, bırakın yapmayı hayal bile edemediği işleri başardık'' dedi. Şener, partisinin İslahiye İlçe Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin milli gelirini yüzde 132 oranında artırarak, 156 milyar dolardan 360 milyar dolara yükselttiklerini ifade etti. Türkiye'yi yüzde 80-90 enflasyon yaşanan bir ülke olmaktan çıkardıklarını ifade eden Şener, "Türkiye'de çok şey iyiye gidiyor ama her şeyin çok iyi olduğu iddiasında da değiliz. Elimizde Hazreti Musa'nın asası yok ki her şeyi bir anda düzeltelim. Her alanda daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz.''

  • ISLAHİYE


    Goodyear: Bu maliyetle yatırım yapılmaz

    Goodyear'ın Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinden sorumlu Başkanı Jarro Kaplan, işçilik maliyetlerinin bu şekilde devam etmesi halinde Türkiye'de yatırımlara devam etmeyeceklerini ve küçülme yoluna gidebileceklerini bildirdi. Kaplan, 2005 yılında genel olarak otomotiv sektörünün iyi olmasına rağmen, lastik endüstrisinde 2004 yılına göre yüzde 10 civarında bir daralma olduğunu söyledi. Türkiye'deki üretim koşullarının rekabetçilikten uzaklaştığını, işçilik maliyetlerindeki artış ve güçlü TL'nin kendileri açısından bu konudaki belirleyici unsurlar olduğunu vurgulayan Kaplan, 15 yıl içinde Türkiye'ye yaptıkları 100 milyon dolarlık yatırımların geri dönüşünün beklentilerin altında kaldığını ifade etti.


    Hazine'nin iç borç ödeme haftası

    Hazine, 22 Şubat Çarşamba günü toplam 12 milyar 586 milyon YTL tutarında iç borç ödemesi yapacak. Tümü YTL cinsinden olan ödemenin finansmanı için biri yarın ikisi de salı günü olmak üzere toplam üç ayrı iç borçlanma ihalesi yapılacak. Bugün yapılacak ihalede 6 ay vadeli (182 gün) YTL cinsinden referans bono ihraç edilecek. Hazine, altı ayda bir değişken faiz ödemeli tahvillerin kupon oranını belirlemek üzere yaptığı referans bono ihalesinde net 2 milyar 264 milyon YTL borçlanmaya gidecek. Yarın ise 19 ay (560 gün) vadeli YTL cinsinden iskontolu, diğeri de 5 yıl (1785 gün) vadeli YTL cinsinden altı ayda bir değişken kupon ödemeli tahvil ihalesi yapılacak. İki ihalede daha önce ihraç ediler tahvillerin yeniden ihracı şeklinde olacak.

  • ANKARA


    Başkent Menkul halka açılıyor

    Başkent Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı, sermayesinin 1 milyon 350 bin YTL'lik kısmını halka açmak için SPK'ya başvurdu. SPK başvuruyu kayda alırsa Başkent Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı'nın, 2.7 milyon YTL olan sermayesinin, mevcut ortaklarının sahibi olduğu 1 milyon 350 bin YTL nominal değerdeki kısmı halka arz edilecek. Geçen hafta ÇBS, Yapı ve Kredi, İdaş ve Garanti Yatırım Ortaklığı da sermaye artırımı için başvurdu. İş Yatırım Menkul Değerler de 50 milyon YTL tutarında B Tipi Tahvil ve Bono Fonu katılma belgesi ihracı için SPK'dan izin istedi.


    MÜSİAD'dan petrol raporu

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), rekabet üstünlüğü için maliyet avantajı gerektiğini ve bu avantajın sağlanması için ucuz enerjinin şart olduğunu vurgulayarak, maliyetleri düşürmeyi sağlayacak çözüm önerilerini içeren "Petrol Raporu"nu bugün Grand Cevahir Otel'de açıklıyor. Raporun tanıtılacağı basın toplantısına, raporu hazırlayan akademisyenler, MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat ve başkan yardımcılarının katılacak.


    Yoksulluk sınırı bin 922 YTL'ye yükseldi

    Türkiye Kamu-Sen, 4 kişilik ailenin Ocak ayı yoksulluk sınırını bin 922 YTL 25 YKr olarak hesapladı. Kamu-Sen'in hesaplamalarına göre, Aralık 2005'te bin 900 YTL 44 YKr olan 4 kişilik ailenin asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı), geçen ay 21 YTL 81 YKr (yüzde 1.14) artarak bin 922 YTL 25 YKr'ye yükseldi. Çalışan tek kişinin açlık sınırı ise aynı dönemde 2 YTL 25 YKr (yüzde 0.30) artarak 729 YTL 39 YKr'den 731 YTL 64 YKr'ye çıktı. Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, geçen ay itibariyle ortalama 803 YTL 58 YKr maaş alan bir memurun, ailesi için yaptığı gıda harcamasının, maaşının yüzde 52.67'sine, konut giderinin ise yüzde 36.11'ine karşılık geldiği, böylece, ortalama memur maaşının yüzde 88.78'ini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldığı kaydedildi.

  • ANKARA


    İşsizlik Fonu, 17.5 milyar YTL'ye ulaştı

    İşsizlik Fon varlığının 30 Kasım 2005 tarihi itibariyle 17 milyar 577 milyon 143 bin 168 YTL olduğu ve aynı tarih itibariyle işsizlik sigortasından 522 bin 911 kişinin yararlandığı bildirildi. CHP'li Enver Öktem'in soru önergesini cevaplayan Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, 30 Kasım 2005 itibariyle işsizlik sigortasından 522 bin 911 kişinin yararlandığını belirtti. İşsizlik sigortasının, son 4 aylık prime esas brüt kazançlarının ortalaması dikkate alınarak hesaplandığını ifade eden Başesgioğlu, aylık ödeme miktarlarının en az 174 YTL 3 Ykr, en çok da 348 YTL 5 Ykr olduğunu kaydetti.

  • ANKARA


    SAĞLIK
    Genel SAĞLIK SİGORTASI HERKESİ KAPSAYACAK

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, genel sağlık sigortasının bütün vatandaşları kapsayacağını söyledi. AK Parti'nin Adana Ceyhan İlçe Teşkilatı Kongresi'nde konuşan Başesgioğlu, çocukların doğumundan 18 yaşına kadar Genel Sağlık Sigortalı olacağını belirtti.


    İHRACAT
    DTM'DEN İHRACATÇILARA TEKNİK DESTEK İÇİN SİTE

    Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) ihracatçılara teknik konularda yardımcı olmak amacıyla internet sitesi oluşturdu. Müsteşar Tuncer Kayalar, teknik sorun yaşayan ihracatçının, teknikengel.gov.tr internet adresi aracılığıyla anında yardım isteyebileceğini söyledi.


    ENERJİ
    NÜKLEER SANTRALLER İÇİN İHALE MARATONU BAŞLADI

    Nükleer santrallar ile ilgili görüşme maratonu, ABD'li Westinghouse yet-kililerinin Ankara'daki temaslarıyla başladı. Kurulcak ilk nükleer santral için birçok reaktör üreticisi yabancı firma ile Türkiye'nin önde gelen inşaat ve montaj firmalarının yarışması bekleniyor.


    ULAŞIM
    PARALI GEÇİŞLER DARPHANE GİBİ

    Boğaziçi köprüleri ve otoyollardan son 5 yılda 1 milyar 227 milyon YTL gelir elde edildi. Yeni bir Boğaz geçiş projesinin 1,3 milyar YTL'ye mal olduğu dikkate alındığında elde edilen gelirle, yeni bir köprü yapımı finanse edilebiliyor.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi