T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 20 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türkiye'de internet 13 yaşında

Türkiye interneti, 13. yaşını kutluyor. Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İnternet Kurulu, İnternet Haftası'nın bu yıl 10-23 Nisan 2006 tarihleri arasında kutlanmasını kararlaştırdı. İnternet Haftası etkinliklerinin Ankara'da 12 Nisan'daki "Doğum Günü Partisi" ile resmen başlayacağını kaydeden İnternet Kurulu üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, hafta kapsamında ülke genelinde çeşitli etkinlikler planladıklarını söyledi. İnternet Haftası'nın, interneti Türkiye gündemine yerleştirmek amacıyla düzenlendiğini ifade eden Akgül, "e-Türkiye ve e-devlet kavramlarıyla tüm toplumunu tanıştırmak, İnternet Haftası için seçtiğimiz önemli bir hedeftir" dedi. Akgül, Türkiye internetini büyütecek her türlü etkinliğe açık olduklarını ve destekleyeceklerini de belirtti.

  • ANKARA (A.A)


    43 yıllık başkan yeniden seçildi

    Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'na, 43 yıldır bu görevi yürüten Rıdvan Alyörük yeniden seçildi. Kooperatifin 51. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan 43 yıllık başkan Alyörük, "Bu yıl adaylığa niyetim yoktu. Ancak esnaf can çekişiyor. Bu yıl esnafın bütün borçlarını bitirip, görevi bırakacağım" dedi. Yeni Yönetim Kurulu üyeleri ise Kemal Kaya, Güngör Kandemir, Yüksel Kılıç, Faik Çakıroğlu, Temel Yılmaz, Faruk Demir, Kadir Sarı, Şefik Alparslan, Denetim Kurulu üyeleri ise Ahmet Badem, Aziz Yıldız, Osman Yalçınsoy'dan oluştu.

  • KOCAELİ (A.A)


    'Sizinkiler' bu kez sahnede güldürdü

    Koç Topluluğu'nun 80. yıl etkinlikleri kapsamında karikatürist Salih Memecan'ın çizgi karakterleri "Sizinkiler''den uyarlanan "Sizinkiler-Dünya Kaç Bucak'' isimli çocuk müzikali, ilk kez İstanbul'da seyirciyle buluştu. Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da düzenlenen galada konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bu yılın, Koç Topluluğu'nun 80. yılı olması nedeniyle kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Can Yılmaz'ın yazdığı ve Caner Alkaya'nın yönettiği oyun, 25 Şubat-14 Mayıs 2006 tarihleri arasında Beşiktaş Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşacak. Ücretsiz izlenebilecek gösteri, 20 Mayıs-12 Haziran 2006 tarihleri arasında da Türkiye'nin çeşitli illerinde sahnelenecek. Bu arada, galaya eşi Caroline ve kızıyla birlikte katılan Koç, gala öncesi, oyunu izlemeye gelen çocuklarla ilgilenerek sohbet etti.

  • İSTANBUL


    Bakan Akdağ oğlunu ziyaret etti

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve eşi Şeyma Akdağ önceki gece geçirdiği trafik kazasında kolu ve bacağı kırılan oğlu Muhammed Akdağ'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.Atatürk Eğitim ve Araştırma Araştırma Hastanesi'nde yatan oğullarını ziyarete gelen Recep Akdağ ve eşi uzun süre Muhammed Akdağ'ın yanında kaldı.


    Töre cinayeti araştırması ödenek azlığına takıldı

    Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan töre cinayetlerini işleyenlerin psikolojileri konusunda yapılacak bilimsel araştırma, ödenek sıkıntısından dolayı askıya alındı. 8 ay sürmesi beklenen araştırmada, mahkumlara tutum ve davranış ölçekli anketler uygulanacaktı. Projeye Diyarbakır Valiliği tarafından 10 milyar ödenek verilmesi planlanıyordu. Ancak ödenek verilmedi. Dicle Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mazhar Bağlı, araştırmayı kendi imkanlarıyla da olsa yapmak istediğine vurgu yaparak, "Projeye sivil toplum örgütleri de büyük ilgi gösterdi. Ancak finansman bulamadık. Verilecek denilen ödenek gelmediği için araştırma askıda duruyor" dedi.

  • DİYARBAKIR


    Kaçkar belgeseli Avrupa tv'lerinde

    Kaçkar Dağları'nın tanıtımı amacıyla çekilen "Kaçkar Şekeri" adlı belgeselin, Avrupa'da 400 televizyon kanalında gösterilmeye başlandığı bildirildi. Belgeselin tanıtımı için düzenlenen toplantıya, Türkiye Heliski Firması yetkilisi ve Organizatör Moris Kasar, AK Parti Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu katıldı. Moris Kasar, Kaçkar Dağları'nın yurtdışında tanıtılması amacıyla 2000 yılında Paris'te düzenlenen bir yarışmada yüzyılın en iyi serbest stil kayakçısı unvanını alan Dominique Perret tarafından çekilen "Kaçkar Şekeri" adlı belgeselin, Avrupa'da 400 kanalda gösterilmeye başlandığını belirtti.Heliski sporunun Kaçkar Dağları'nda geçen yıl yapılmaya başlandığını ifade eden Kasar, "Heliski dünyada sınırlı bölgelerde yapılan, kayakçıların helikopterle dağların zirvesine çıkıp oradan atlayarak kaydıkları bir spor türüdür" dedi.

  • RİZE


    Engelliler derneğinde borç karanlığı

    Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Kadri Topdemir, 4 bin YTL'lik elektrik borcu nedeniyle yaklaşık bir aydır elektriklerinin kesik olduğunu söyledi. Topdemir, yaptığı açıklamada, 8 yıldan beri maddi imkansızlıklar nedeniyle elektrik faturalarını ödeyemediklerini belirterek, "4 bin YTL'lik elektrik borcu nedeniyle yaklaşık bir aydır karanlıktayız. Derneğimiz, çalışan üyelerimizin desteğiyle ayakta kalıyor" dedi. Elektriğin kesilmesi nedeniyle derneğin faaliyetlerini yürütemez duruma geldiğini ifade eden Topdemir, bedensel engellilerin önceden günün büyük bölümünü dernekte geçirdiğini, ancak elektrik olmayınca bazılarının evden çıkmamaya başladığını kaydetti.

  • DİYARBAKIR


    Tren geçmeden raylar sökülmeye başlandı

    İzmir'de, TCDD'nin 2003 yılında yaptığı elektrikli tren hattının 5 kilometrelik bölümü, henüz hiç kullanılmadan sökülmeye başlandı. Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nde yer alan ve 3 yıl önce tamamlanan Sinyalizasyon ve Elektrifikasyon Sistemi'nin, Karşıyaka ve Şirinyer'deki yaklaşık 5 kilometresi, "hat değişikliği" gerekçesiyle sökülüyor. 79 kilometrelik Aliağa-Menderes demiryolu hattının metro standardına yükseltilmesi için, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD Genel Müdürlüğü 1999 yılında, işin 3 yılda bitirilmesi amacıyla protokol imzalamıştı. Proje kapsamında elektrifikasyon İspanyol, sinyalizasyon da Japon konsorsiyumlarına ihale edildi. Elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemleri yaklaşık 250 milyon dolar harcamayla 2003 yılında tamamlandı.Ancak aradan geçen 3 yılda tek bir elektrikli trenin geçmediği 5 kilometrelik hattaki elektrik telleri, direkleri ve otomatik geçiş sistemleri sökülmeye başlandı. Rayların sökülme nedeni hattın yeraltına alınması yönündeki değişiklik olarak gösterildi.

  • İZMİR


    Sarhoş sürücü Levent Kırca'nın tiplemesini aratmadı

    Başkentin göbeğinde önceki gece, ünlü tiyatro oyuncusu Levent Kırca'nın, "Olacak O Kadar" programında canlandırdığı "sarhoş sürücü" tiplemesine benzer bir olay yaşandı. Ankara'da aşırı alkollü olduğu halde otomobili ile trafiğe çıkan Rıfat Yolcu adlı kişi, Kızılay'ı birbirine kattı. Kızılay kavşağında kırmızı ışıkta durmayıp yayaların içine dalan Yolcu, katil olmaktan ve hapse girmekten kıl payı kurtuldu. Trafik canavarını yakalayan trafik polisleri de ezilme tehlikesi atlattı. Trafik canavarı, yakalanmamak için polislerin üzerine otomobilini sürdü. Adının Rıfat Yolcu olduğu öğrenilen sürücü, kavşaktan geçerken kırmızı değil yeşil ışığın yandığını iddia ederek kendisini savunmaya çalıştı. Alkolün etkisiyle bir ara direksiyonun başında sızan Rıfat Yolcu, bir süre sonra uyanınca bu defa polislere, "Ben sizin müdürünüzü tanırım. Müdürünüz gelirse aşağı inerim yoksa inmem, adınızı ve yaka numaranızı verin sizi mahkemeye vereceğim, Ne kadar para istiyorsanız söyleyin vereyim" gibi sözlerlerle hakaret ve tehditler savurdu.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA


    Kız kardeşler yangın kurbanı

    Ankara'nın Macunköy semtinde çıkan yangında, iki kız kardeş öldü. Alınan bilgiye göre, Elif Karadavut'a ait Çayır Mahallesi 8. Cadde'deki tek katlı evden alevler yükselmeye başladı. Bu arada su almak için dışarıda olan Elif Karadavut, yangına babası Bünyamin Karadavut ve komşularıyla birlikte müdahale etmek istedi. Alevlerin evi sarması nedeniyle müdahale yetersiz kaldı. Yangın çıktığı sırada, Elif Karadavut'un içerde olan kızları Semanur (8) ve Gözdenur (5) Çınar'ın hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. Çocukların dedesi Bünyamin Karadavut, itfaiyenin olay yerine geç geldiğini, kendi müdahalelerinin yetersiz kaldığını ve torunlarını bu nedenle kaybettiklerini öne sürdü. Olayın ardından sinir krizi geçiren Elif Karadavut'un hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. İtfaiye yetkilileri, yangının sobanın devrilmesi sonucu çıkmış olabileceğini ifade ettiler.

  • ANKARA (A.A)


    Şakalaşırken arkadaşını vurdu

    Arkadaşlarıyla silahla şakalaşan bir genç, başından vuruldu. İzmir'in Bostanlı semtinde Şehitler Bulvarı üzerindeki bir markette önceki akşam saatlerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: Ramazan Deniz (18), arkadaşları M.Ö. (21) ve M.Ş.Ö. (24) ile silahla şakalaşıyordu. Deniz, patlayan silahla başından yaralandı. Ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ramazan Deniz, daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Başından yaralanan genç, Beyin Cerrahi Servisi'nde ameliyata alındı. Yapılan soruşturmada, üç arkadaşın silahla şakalaştığı, Ramazan Deniz'in bu sırada aniden patlayan silahla vurulduğu belirlendi.

  • İZMİR (A.A)


    Alanyasporlu yöneticiye kurşun yağmuru

    Alanyaspor Yönetim Kurulu üyesi ve işadamı Nuri Türkyılmaz, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Önceki gece saat 22.00 sıralarında Hasbahçe Mahallesi'ndeki evinin önünde seraya girmek isteyen Türkyılmaz, kimliği belirsiz 1 kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Zanlı olay yerinden kaçarken, Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Nuri Türkyılmaz hayatını kaybetti. Öte yandan Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Üzümlü Beldesi Belediye Başkanı Bahattin Tuğlu, tabancayla vurularak ağır yaralandı. Bahattin Tuğlu (28) ile Eserli Kaya mevkiinde karşılaştığı kayınbiraderi H.C. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Tuğlu ile kayınbiraderi, tabancayla birbirlerine ateş etti. Olayda, Bahattin Tuğlu'nun vücuduna 15 kurşun isabet ettiği öğrenilirken, H.C. 3 kurşunla yaralandı. Her iki yaralı, silah seslerini duyarak olay yerine gelen vatandaşlar tarafından Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • ANTALYA -KÜTAHYA (İHA)


    İlaçlı muz 6 saat uyuttu

    Bursa'dan İzmit'e gelmek için bindiği otobüste ilaçlı muz verilerek uyutulan şahsın parası ve kredi kartları çalındı. Alınan bilgilere göre, kamyonuna yüklediği malı Bursa'ya götüren ve buradaki boşaltma işinin uzun sürmesi nedeniyle İzmit'teki evine dönmek için otobüse binen Cihan Kahraman (50), bir yolcunun ikram ettiği muzu yiyince, gözünü hastanede açtı. Yolcunun ikram ettiği ilaçlı muzu yedikten kısa süre sonra uykuya dalan Kahraman, otobüsün İzmit'e gelmesi üzerine bir türlü uyanmayınca Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan kontroller sonucunda uyuduğu belirlenen Kahraman, 6 saat sonra kendine gelebildi. Kahraman'ın, 800 YTL para ve 4 adet kredi kartı ile aracının ruhsatının alındığı belirlendi.

  • KOCAELİ


    Harika köpek İgor eroini yakalattı

    Bir yolcu otobüsünün bagajındaki zeytinyağı tenekeleri içerisinde 20 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Kilis Emniyet ekipleri, Kilis-İstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsünü Kilis-Gaziantep karayolunun 3. kilometresinde durdurdu. Narkotik köpeği "İgor" ile birlikte otobüsün bagajında yapılan aramada, 8 zeytinyağı tenekesinde 20 kilo eroin ele geçirildi. Otobüste yolcu olarak bulunan M.K., eroinin kendisine ait olduğunu itiraf etmesi üzerine gözaltına alındı.

  • KİLİS (İHA)


    Arazi kavgasında kan döktüler

    Giresun'un Çanakçı İlçesi'nde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı bildirilen kavgada, tabancayla vurulan 2 kişi yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre, Karabörk Beldesi'nde, H.C. (64) ile aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Ali Kayacı (53) ve kardeşi Helim Kayacı (48) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine H.C, kendisine ait ruhsatsız tabancayla Ali ve Helim Kayacı'ya ateş etti.Ali ve Helim Kayacı olay yerinde öldü. H.C. gözaltına alındı.

  • GİRESUN (A.A)


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi