T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 20 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Duble yollarla kazalarda ölüm yüzde 94 azaldı

Başbakan Erdoğan, Hazine arazisi üzerinde bulunan yolları 3 gidiş 3 geliş yol yapacaklarını belirterek, duble yollar sayesinde kazaların yüzde 65, ölüm oranının da yüzde 94 azaldığını söyledi

İsmail
Zelvi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu ana kadar 6 bin 800 km duble yol yapıldığını belirterek, "Duble yollar sayesinde kazalar yüzde 65, ölüm oranları yüzde 94 azaldı'' diye konuştu. Erdoğan, Bursa Çevre Yolu'nun açılışında, hükümetin Acil Eylem Planı'nda 15 bin kilometre duble yol yapılacağı hedefinin yer aldığını hatırlatarak, şunları söyledi: ''Biz bu hedefi gündeme getirince anamuhalefet şunu söylüyordu: (Biliyorsunuz yavru yoktu o zaman, yavru yoktu) Nasıl yapacaksınız? Ama şu ana kadar, 6 bin 800 kilometrelik duble yol tamamlandı. Bu bölge Türk ekonomisinin can damarlarından biri. Türkiye'nin dört bir tarafını çağdaş, konforlu, güvenli yol ağıyla örmek için çalışmalara başladık. Biz bu paraları yol yapmak için harcıyoruz, onlar yolsuzluk için harcıyordu. Yolculuk devam ediyor, kolay değil. Makas açığını inşallah kapatacağız'' diye konuştu.

GENÇLİK UYARISI

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında, vatandaşlar, sık sık sloganlar attı. Erdoğan, "Öl de ölelim yavrumuzu verelim'' sloganı üzerine, "Ben sizden yalnız çalışmanızı istiyorum. Biz slogan gençliği değil, üreten, çalışan gençlik istiyoruz'' diye konuştu. Erdoğan şunları söyledi: "Hazine arazisi üzerinde bulunan duble yolları, 3 gidiş 3 geliş yollar yapacağız. Gün geçmiyor ki, kara haber gelmesin. Bu ülke yollarda verdiği can kaybını maalesef savaşlarda vermedi. Duble yollar sayesinde kazalar yüzde 65, ölüm oranları yüzde 94 azaldı.''

BAYKAL DA AK PARTİ'YE

Erdoğan, 'vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin' ve 'Kıskananlar çatlasın' sloganları üzerine de "Çatlamasın, çatlamasın, onları da AK Parti sıralarına katacağız'' dedi. Erdoğan, daha sonra Bursa Çevre Yolu'nu hizmete açtı. Erdoğan, çevre yolunda Başbakanlık'a ait otobüsü bir süre kullandı.

Çağlar ile selamlaştı

Başbakan Erdoğan, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin 2. atık su arıtma tesisi açılışında Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar ile selamlaştı.

Kadını özel alana hapseden anlayış medeni olamaz

AK Parti Kadın Kolları'nın 3. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Bilkent Otel'de düzenlenen toplantıya katılan Başbakan Erdoğan, "Kadını özel alana hapseden ve kamusal alandan dışlayan baskıcı ve tutucu anlayışlar asla medeni olamaz'' dedi. "Kadına karşı ayrımcılık, kız çocuklarının temel haklarından mahrum bırakmak, kadını üretim sürecinden dışlamak, bizim kültürümüzde, bizim medeniyet anlayışımızda bir cahiliye geleneğidir" diyen Erdoğan, "Kadını özel alana hapseden ve kamusal alandan dışlayan, cinsiyet ayrımcılığına dayanan baskıcı ve tutucu anlayışlar asla medeni olamaz'' diye konştu.

Robot doktorlar gezdirdi

Başbakan Erdoğan ile Emine Hanım, Acıbadem Hastenesi açtıktan sonra incelemeler yaptı. Erdoğan çiftini hastanede robot doktor gezdirdi. Başbakan Erdoğan iki hastayı da ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dedi ve çiçek verdi. Bir hasta Erdoğan'ı karşısında görünce gözyaşlarını tutamadı.

Özel sektör-devlet işbirliği

Daha sonra Acıbadem Bursa Devlet Hastanesi'nin açılışına katılan Erdoğan, attıkları her temelle, açtıkları her tesisle yeni istihdam kapılarının açıldığını, şu ana kadar 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayan Acıbadem Sağlık Grubu'nun attığı ''hayırlı adımları'' takip ettiklerini, bu hizmetlerden gurur duyduklarını vurguladı. Erdoğan, büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşıldığını hatırlatarak, "Artık, ülkenin yükünü özel sektörle birlikte paylaşıyoruz. Her şeyi devletten bekleme geleneğini tarihe gömüyoruz'' dedi. Sağlık sektöründe yapılan çalışmalardan söz eden Erdoğan, hastane önlerinde oluşan kuyrukları, hastaneleri tek çatı altında toplayarak giderdiklerini, ilaçta yüzde 80'e varan indirim sağladıklarını belirtti.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi