T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 20 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ben Filistin ile ilgilenmeyeceğim de kim ilgilenecek

Dışişleri Bakanı Gül, Hamas'ın Ankara ziyaretini eleştiren Türk basınının 'Türkiye'nin büyüklüğünü, gücünü' göremediğini belirterek, "Filistin'in İsrail'in tapuları bile bizde. Ben ilgilenmeyeceğim de kim ilgilenecek" dedi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Hamas lideri Halid Meşal'in Ankara ziyaretinden üç sonra Çubuk'ta yaptığı açıklamada, hükümeti eleştirenlere sert cevap verdi. Gül, "Filistin'in, İsrail'in, Kudüs'ün, bütün bu coğrafyanın tapuları, arşivleri benim elimde. Ben Filistin ile ilgilenmeyeceğim de kim ilgilenecek?'' diye sordu.

Gül, Türkiye'nin gücü ve büyüklüğünün ne yazık ki, farkedilmediğini ifade ederek, "Türkiye'nin gücü, büyüklüğü ABD'den, Japonya'dan, Arap dünyasından çok daha iyi gözüküyor. Kendi gücünün farkında olmamak üzücü'' dedi.

GÜCÜMÜZÜ GÖREMEYENLER

Son günlerde bu ziyaretin Türk basını ve bazı çevrelerde 'yanlış yankılar' bulduğunu dile getiren Gül, şöyle konuştu:
"Bunları okudukça, Türkiye'nin büyüklüğünü, gücünü göremeyenler, farkında olmayanlar var. 2 gündür yabancı basını takip ettiriyorum. İsrail gazeteleri Türkiye'nin yaptığı işi, yapıcı çabaları; barış için acaba bir imkan olabilir mi, neler konuşulduğunu, olumlu bir şekilde anlatıyor. 'Bir fırsattır' diyor. ABD'de gazetede çıkan haberlere baktırdım. Türkiye'de neler konuşuldu, neler yapıldı, gelen heyetle neleri tartıştık, bunlardan bahsediyor.

Ama ne yazık ki, bizim gazetelere baktığımız zaman maalesef işin magazin tarafından ilgileniyorlar. Ne konuşulmuş, nelerden bahsedilmiş, ne tür söylemler ortaya çıkmış? Hiçbiri ilgilenmiyor.''

'TAPULARI BİLE BİZDE'

"Ben Filistin ile ilgilenmeyeceğim de kim ilgilenecek'' diyen Gül, şöyle devam etti: "Filistin'in, İsrail'in, Kudüs'ün, bütün bu coğrafyanın tapuları, arşivleri benim elimde. Ortadoğu'da bir problem çıkarsa, eğer Arapların kendi aralarında bir problemleri çıkarsa, İsrail ile Filistin arasındaki problemlerin çözümünde başvurdukları yer, İstanbul... Gerçekler bizim elimizde, ben mi ilgilenmeyeceğim? Ama ta Avrupa'nın en uzağından gelecekler ve onlar ilgilenecek... Bu büyüklüğün ve gücün farkında olmamak demektir. Önemli olan ne konuşuyorsunuz, önemli ne mesajlar veriyorsunuz. Ve bunlar en doğru şekilde yapılmıştır.''

TARİH ŞUURU OLMAYAN

Filistin'de düzgün bir seçim yapıldığını hatırlatan Gül, İsrail'in işgal ettiği topraklarda da seçim olduğunu belirterek,önemli olanın 'Müslüman'ın olsun, Yahudi'nin olsun, Hıristiyan'ın olsun' akan kan ve gözyaşını durdurmak olduğunu söyledi. Gül, şunları söyledi: "Bunun için çabalıyorsan niçin korkuyorsun? Bütün dünyanın, 'biri çıksa şu mesajları verse' dediği konuları, anlatmışız. Bunları dikkate alacaklarını, politikalarını buna göre yenileyebileceklerini söylemişler. Onun için tarih bilinci ve şuuru içinde olmayan insanlar, Türkiye, biraz küresel meselelerde rol oynamaya kalksa hemen rahatsızlık duyarlar.'' Türkiye'nin büyüklüğünün, sadece bölgede değil dünyada da çok iyi bilindiğini anlatan Gül, "Başkaları Türkiye'ye böyle bir rol biçiyor da, kendi aydınlarımız, yazarlarımız, kendi politikacılarımız bunu niçin anlayamıyorlar'' dedi.

  • ÇUBUK (A.A)

    İsrail'den çok İsrailciler var

    AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz da, Hamas heyetinin Türkiye'ye yaptığı ziyareti değerlendirirken, Türkiye'nin bölge barışına katkı sağlama hedefini ifade etti. "Bu işi Mısır, Fransa, Rusya yapsaydı abartılır mıydı?'' diyen Kapusuz, "Türkiye'de bazıları İsrail'den daha İsrailci, Amerika'dan daha Amerikancı kesiliyor'' dedi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi