T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 20 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Takipçi değil, taklitçi

Zirve yarışı tekerrürle gidiyor! F.Bahçe, Rizespor ile berabere kaldığında Malatya ile yenişemeyen Cimbom, bu kez ezeli rakibinin Ankara'ya yenildiği hafta Sivas'ta 1 puan alabildi.

Tüm olumsuzluklara rağmen F.Bahçe ile amansız bir şampiyonluk mücadelesi veren G.Saray, Sivasspor deplasmanında 0-0'lık sonuçla zirve yarışında ikinci kez rakibini yakalama şansını iyi kullanamadı. Sivas ise, ligde 11. maçında da galip gelemedi. Cimbom, Cihan'ın kırmızı kart görmesiyle son 25 dakika 10 kişi oynadı. 11'de Ümit Karan'ın sert şutu Petkoviç'te kaldı. 17'de Anderson boş pozisyonda topu ıskaladı, daha sonra savunma uzaklaştırdı. 21'de Ferhat'ın uzak mesafeden çektiği sert şutu, Petkoviç kontrol etti.

SAVUNMAYI GEÇEMEDİLER

30'da Hasan Şaş'ın ceza sahası dışından sert şutunu Petkoviç iki hamlede kontrol etti. 39'da Hasan Şaş'ın ortasında tehlikeli pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Karan önünden geçen topa dokunamadı. 51'de Hasan Şaş, müsait pozisyonda topu dışarı attı. 59'da Kalla'nın kafa vuruşunu Mondragon son anda kornere çeldi. Sarı-kırmızılılar, Sivasspor beraberliğiyle lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e düşürdü.

Ağzı olan konuştu!

Kırmızı kart gören ve yanlışını bilen Cihan dışında herkes olayı "kendince" yorumladı. Özellikle G.Saray Sportif Direktörü Bülent Tulun'un işini yapan dördüncü hakemi, "Bol bol Lorant'la konuştu, bir de tabela kaldırdı" diye eleştirmesi dikkat çekiciydi. Gerets ise, hiç ilgisi yokken, Atilla'nın da Cihan'a vurduğunu ve atılması gerektiğini iddia etti.

Cihan suçunu biliyor Hasan'a ne oluyor!

Maçın 65. dakikasında Sivassporlu Atilla'ya yumruk atan Cihan, olayı gören 4. hakemin uyarısıyla kırmızı kart gördü. Cihan yaptığı hatanın bilinciyle susup dururken, Hasan Şaş başta olmak üzere Necati, Song ve diğer oyuncular adeta çıldırdı. Dördüncü hakem Bülent Yıldırım'ın üzerine yürüyüp, görevini yaptığı için şiddetli tepki gösteren oyunculardan Hasan Şaş ve Necati'nin parmak sallayarak tehdit etmeleri de sportmenlik adına bir başka üzüntü veren durumdu.

Gürsoy ile Gökşen Gerets'i suçladı

Kırmızı kartta hakemin doğru karar verdiğini belirten G.Saray İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, beraberliğin maçın hakkı, F.Bahçe'ye 2 puan daha yaklaşamamalarının ise üzücü olduğunu söyledi. Gürsoy, "Başkalarının yabancıları takımlarını kurtarıyor. Bizimkiler çıkıp yerlerine yerliler giriyor" diyerek Gerets'i eleştirdi. Kazanmak için topun iki direğin arasından geçmesi gerektiğini söyleyen Gürsoy, "İyi mücadele edeceksin ki, kazanasın ve puan farkını kapatasın. Ama lig uzun maraton. Herşey olabilir" dedi. Futbol Şubesi Sorumlusu Fatih Gökşen ise, teknik direktör Gerets'in oyuncu değiştirmekte geç kaldığını savundu.

Cimbom, zaman tünelinden geçti

Sarı-kırmızılılar, 100 yılı aşan tarihinde Türkiye Ligleri'nde Sivasspor ile deplasmanda ikinci kez karşılaştı. 1967-68 sezonunda Sivas Demirspor ile kupa maçında karşılaşan G.Saray, 40 yıl sonra bir lig maçında Sivas deplasmanına geldi. Bu arada ısının sıfırın altında 5 derece olmasına rağmen Sivaslılar maça ilgi gösterdi. Tribünlerin büyük bölümü doldu. Öte yandan, G.Saray'da Afrika Kupası'na gidip dönen Song ile Saidou 67 gün aradan sonra forma giydiler.

RAKAMLARIN DİLİ

  • Galatasaray bu sezon ikinci kez gol atamadan maçı tamamladı.
  • Sivasspor deplasmanda en çok puan kazanan takım G.Saray'dan puan aldı.
  • Sarı-kırmızılılar son 2 deplasman maçında da sahadan beraberlikle ayrıldı.
  • Sivasspor'un oynadığı 21 maçta rakipleri toplam 7 kırmızı kart gördü.
  • Sivassporlu oyuncular Süper Lig'de oynadığı son 6 karşılaşmada sadece 2 gol atmayı başardılar.
  • Cihan, Sivasspor maçında bu sezonki ilk kırmızı kartını gördü.

    Fener bizi germiyor

    Gerets, iddia edildiği gibi F.Bahçe'nin kaybetmesinin takımda gerginlik oluşturmadığını söylerken, "Öyle olsa ilk yarı iyi oynamazdık. Cihan'ın kırmızı kartı sistemi aksattı" dedi. G.Saray Teknik Direktörü Gerets, Sivasspor maçı öncesi Fenerbahçe'nin puan kaybetmesinin takım üzerinde gerginlik oluşturmadığını söyledi. Maça çok iyi başladıklarını ifade eden Belçikalı hoca, "Birinci devre iyi oynadık, pozisyonlar ürettik. İkinci devre kopmalar oldu. Kırmızı kart sonrası daha da zorlandık. Sistemimizde aksamalar meydana geldi. Söylendiğinin aksine F.Bahçe'nin puan kaybetmesiyle bir gerginlik olmuyor. Olsa ilk yarı iyi oynayamazdık" yorumunu yaptı. Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant ise, maçın hakkının beraberlik olduğunu söylerken, Cihan'ın gördüğü kırmızı kartın haklı olduğunu belirtti. Alman hoca, "Biz zaten maça puan almak için çıktık, ama yenebilseydik, yenecektik. G.Saray'ı pozisyona sokmadık, bizim de pozisyonumuz yoktu. Maçın hakkı beraberlikti, ve öyle bitti" dedi. Lorant, Ümit Karan ile diyaloğu içinse, "Bana gelip kırmızı kartı sordu. Haklı olduğunu söyledim" diye konuştu.

    Gerets'e hediye Kangal köpeği

    Sivas'ta maç öncesi son hazırlığını yapan G.Saraylılar, antrenman sahasına getirilen Kangal cinsi köpeklere hayran kaldı. Antrenman sonunda büyük köpekleri seven Gerets, kendisine hediye edilen iki küçük köpeği de öperek kucağına aldı ve İstanbul'daki evine getirdi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi