T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 7 TEMMUZ 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Piyasalardaki dalgalanmada Türkiye üzerine düşeni yaptı'

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Andrew Vorkink, dış piyasalarda meydana gelen değişikliklerin Türkiye'de etkisini gösterse de faiz oranları, enflasyonla mücadele ve cari açıkta Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını kaydetti. Vorkink, Türkiye'nin Dünya Bankası projelerinden yararlanan ikinci büyük ülke olduğunu bildirdi.

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Andrew Vorkink
Dünya Bankası (DB) Türkiye Temsilcisi Andrew Vorkink, Türkiye'nin mayıs ayından itibaren yaşanan dış şoklara karşı kararlı bir şekilde hareket ettiğini belirterek, dışarıda meydana gelen değişikliklerin Türkiye'yi olumsuz etkilemediğini söyledi.

Vorkink, Devlet Bakanı Ali Babacan ile birlikte düzenlediği DB Program Amaçlı Kamu Sektörü Kalkınma Politikası Kredisi'ne ilişkin toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sosyal güvenlik alanında yaptığı çalışmaları olumlu bulduklarını ve Türkiye'nin bu alanda attığı adımları "Evrensel bir adım olarak" değerlendirdiklerini söyledi.

Vorkink, sosyal güvenlik alanındaki reformlarının ilerde çok daha önemli yararlarının görüleceğini savundu. Vorkink, imzalanan program kapsamında kamu sektörüne ve Türkiye'ye güvenin birkez daha gözler önüne serildiğini belirterek, Dünya Bankası'nın sadece sosyal güvenlik alanında değil, makro konularda da önemli çalışmalar yapacağını kaydetti.

Türkiye'nin Dünya Bankası projelerinden yararlanan ülkeler arasında ikinci sırada yer aldığını ifade eden Vorkink, AKP hükümetini de Dünya Bankası'yla 56 yıldır yürütülen çalışmalar kapsamında başladığı işi takip eden ve sonuca ulaştıran bir hükümet olması dolayısıyla kutladı ve Dünya Bankası'nın Türkiye istedikçe çalışmalara destek vereceğini ifade etti. Vorkink, son dönemlerde özellikle enerji ve altyapı çalışmalarına destek olacaklarını söyledi.

"REZERV VE KUR REJİMİ ŞOKU EMDİ"

Vorkink, Türkiye'nin mayıs ayından itibaren yaşanan dış şoklara karşı kararlı bir şekilde hareket ettiğini belerterek, "Dışarda meydana gelen değişiklikler Türkiye'yi olumsuz etkilememiştir" dedi.

Piyasalarda yaşanan gelişmeler sırasında yüksek rezerv ve dalgalı döviz kurunun şok emici bir işlev gördüğünü vurgulayan Vorkink, "Dış piyasalarda meydana gelen değişiklikler Türkiye'de etkisini gösterse de faiz oranları, enflasyonla mücadele ve cari açıkta Türkiye üzerine düşeni yapmıştır" dedi.

Vorkink, Dünya Bankası'nın AB konusunda Türkiye'ye herzaman destek verdiğini de ifade etti. Vorkink, ayrıca istihdam konusunda yürütülen çalışmaları da desteklediklerini bildirdi. Vorkink, "Dünya Bankası'nın Türkiye'yi desteklemeye her zaman hazır olduğunu ve devam edeceğini, AB konusu ve kalkınma alanında birlikte olacağımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Vorkink, Türkiye'nin projelerinden yüzde 96'sının yüksek memnuniyet düzeyinde uygulandığını kaydetti. Türkiye'nin Doğu Avrupa ve diğer ülkelere kıyasla oldukça yüksek bir kredi portföyü bulunduğunu da ifade etti.

  • ANKARA (ANKA)


    Babacan: Niyet mektubunu bugün gönderiyoruz
    Babacan: Türk ekonomisinin mürettebatı işinin ehli

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi