T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 7 TEMMUZ 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Emniyet: Polisin hak araması normal

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden bir polis memurunun İnsan Hakları Kuruluna başvuru yaptığını doğrulayarak, "Herkesin hakkını araması normaldir" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan
Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında, Trafik Kanunu'nda sürücü belgesi alacaklarda en az 8 yıl eğitim alma ya da ortaokul mezunu olma şartı bulunduğunu hatırlatarak, yeni düzenlemeyle ilkokul mezunlarının 5 Temmuz 2006 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle bu hükümden muaf olacaklarını bildirdi.

Yabancılar Hudut İltica Daire Başkanlığının çalışmaları hakkında bilgi veren Çalışkan, mülteciler ve iltica konusunda Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliğiyle işbirliği çerçevesinde ve AB uyum faaliyetleri konusunda verilen eğitim faaliyetlerini anlattı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışkan'a, bir gazeteci İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli bir polisin İstanbul İnsan Hakları Kuruluna yaptığı başvuruyu hatırlatarak, değerlendirmesini sordu. Çalışkan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 99. maddesine göre devlet memurlarının haftada 40 saat çalışma süresi bulunduğunu hatırlattı.

Bunun istisnası olarak günün 24 saati hizmet veren kurumlarda Devlet Personel Başkanlığının oluru alınarak ayrıca düzenleme yapılabildiğini belirten Çalışkan, bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğünün 1995 yılında olağanüstü hallerde 12/12, normal zamanlarda ise 12/24 ve 12/36 saat çalışma esası getirdiğini bildirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünün emniyet hizmetleri sınıfı personeline fazla çalışma ücreti ödediğini vurgulayan Çalışkan, fazla mesai ücretlerinin birimlere göre değiştiğini kaydetti.

İnsan Hakları Kuruluna başvuruda bulunan personele haftalık 162 YTL fazla mesai ücreti ödendiğini ifade eden Çalışkan, başvuru yapılması ile ilgili de "Herkesin hakkını araması normaldir, herkes hakkını arayabilir" diye konuştu.

Polisin Erzurum ve İzmir'de gaz kullanımı ile ilgili bir soru üzerine ise Çalışkan, "Toplumsal olaylarda cop yerine gaz kullanılması taraftarıyız" dedi. Çalışkan, gaz kullanımının belli kuralları olduğunu, nerede ve nasıl kullanılacağının eğitiminin çevik kuvvet birimlerine verildiğini, bunlarla ilgili bu birimlerde gaz timlerinin olduğunu vurguladı.

Gazların zaman zaman yanlış kullanılabildiğini, bununla ilgili de gerek görülmesi durumunda inceleme ve soruşturma açıldığını belirten Çalışkan, "Toplumsal olaylarda gaz kullanılması taraftarıyız ancak bu cop kullanılmayacak anlamına gelmez" diye konuştu.

"Özel güvenlik sektöründe çalışanların emniyet personeli sayısını aştığını" belirten bir gazetecinin, "Bundan rahatsızlık duyuyor musunuz?" sorusuna Çalışkan, hiç rahatsızlık duymadıklarını kaydetti. Emniyet teşkilatının özel güvenlik sektörünün gelişmesini desteklediğini belirten Çalışkan, özel güvenlik yaygınlaştıkça polisin asli görevine daha fazla zaman ayırabileceğini söyledi.

Bursa'da bazı işadamlarına yönelik yürütülen operasyonla, İstanbul'da yürütülen borsa operasyonunun devam ettiğini belirten Çalışkan, borsa operasyonunun Sermaye Piyasası Kurulunun başvurusu ile başladığını, gözaltına alınan kişilerin bazılarının mal varlığına da tedbir konulduğunu bildirdi.

  • ANKARA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi