T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 7 TEMMUZ 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gazze'de 24 saatte 28 kişi öldü

İsrail helikopterlerinin, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgelerinde militanların üzerine açtığı ateşin bir günlük bilançosu 6'sı sivil, 28 ölü ve 90 dolayında yaralı oldu. Ölen sivillerden ikisinin 14-15 yaşlarında iki genç olduğu belirtiliyor. İsrail ordusu da operasyonun başlangıcından bu yana 40 militanın öldürüldüğünü belirtti.

Gazze Şeridinin kuzeyinde, Beyt Lahiya'daki El Amudi İsra diye bilinen bölgede İsrail tankları, Gazzelilerin evinin önüne kadar geldi. Bölgede, Gazzeli militanlarla İsrail özel timlerinin karşılıklı ateş açtığı, çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Gazze'deki yerel kaynaklar, yoğun ateşin sürdüğünü ve sokak aralarında yaralılar bulunduğunu, ancak ambulansların olay yerine yaklaşamadığını, militanlardan ikisinin öldüğünü belirtti.

Öte yandan aynı bölgede İsrail ordusuna ait buldozerler, telefon ve elektrik hatlarını da söktü. Beyt Lahiya'da ev telefonları ve elektrik tamamen kesildi.

Telefonla ulaşılabilen bir kent sakini, ancak cep telefonundaki şarjı süresince konuşabileceğini, sonra cep telefonunun da atıl kalacağını ifade etti.

Bazı aileler de evlerinin önüne gelen İsrail tankları yüzünden mahsur kaldı. Verilen bilgiye göre, askerler bazı evlerin içine de girdi ve aileleri tek bir odaya toplanmaya zorladı.

Bir Gazzeli, "askerlerin girdiği evdeki akrabalarına artık ulaşamadığını, evde akrabalarının felçli anneleri ile özürlü bir kardeşleri dahil, çoluk-çocuk çok sayıda kişi bulunduğunu" ifade etti.

Öte yandan, Gazze'de bugünkü öğle namazından sonra, dün hayatını kaybeden militanların ve sivillerin cenazesi kaldırıldı.

Gazze'de geleneksel olarak cuma namazlarına katılan Filistin Başbakanı İsmail Haniye ise namazlarda yer almadı. Haniye, dün Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa'da yaralıları ziyaret etmiş, hastanede tüm dünyadan, "insanlığa karşı işlenen bu suçu durdurması" çağrısında bulunmuştu.

Yaralıların çokluğu nedeniyle, özellikle Beyt Lahiya yakınlarındaki Kemal Advan ve Avda hastanelerinde yeni yaralılara yer kalmadığı öne sürülüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı halka kan bağışı çağrısında bulunurken, aynı çağrılar camilerden de yapıldı.

İSRAİL ASKERİ, KAZA KURŞUNUYLA MI ÖLDÜ

Bu arada İsrail ordusu, Beyt Lahiya'da dünkü çatışmalarda Filistinli militanlarca vurularak öldürüldüğü bildirilen Yehuda Bassel (21) adlı askerin ölümünü soruşturuyor. Askerin, arkadaşlarının açtığı ateşte kaza kurşununa hedef olup olmadığı araştırılıyor.

İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Gazze Şeridi yakınlarında konuşlanan İsrail birliklerini ziyaret etti. "Teröristlerin ağır bir bedel ödediğini" söyleyen Dan Halutz, operasyonu gerektiğince genişletmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

KASSAM FÜZELERİ, İSRAİL'DE 3 KİŞİYİ YARALADI

Öte yandan, bugün öğleden sonra sınırdaki İsrail kentlerinden Sderot'a Filistinli militanlarca 2 Kassam füzesi fırlatıldı. Füzelerden birinin kentin merkezine, diğerinin ise boş alana düştüğü bildirildi. İsrail ordusu, saldırıda 3 kişinin yaralandığını duyurdu. Kassam isabet alan bölgede, 4 kişinin de şok geçirdiği belirtiliyor.

İsrail ordusu, Nablus'ta Asker Mülteci Kampında El Fetih'e bağlı El Aksa Şehitleri Tugayının üst düzey militanlarından Tamir Kandil'i (22) öldürdü.

Kandil'in İsrail'e intihar eylemcileri göndermeye teşebbüs edenler arasında yer aldığı, ayrıca çeşitli kereler bölgede silahlı saldırı eylemlerinde bulunduğu ifade edildi.

  • GAZZE (A.A)


    Ürdün, İsrail saldırılarını kınadı
    Filistin: Saldırı rehine krizinin çözümünü zorlaştırıyor
    İsrail: 40 filistinli militan öldürüldü
    Gazze, Guantanamo gibi
    İsraillilerin yüzde 82'si Hamas liderlerinin öldürülmesinden yana
    İsrail, bir otomobili hedef aldı: 1 ölü, 2 yaralı
    İtalya: İsrail, Gazze'de orantısız güç kullanıyor

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi