T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 8 TEMMUZ 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dini baskı uyarısı

Başbakan Erdoğan, AB büyükelçilerinin Türkiye'de din özgürlüğü olmadığı eleştirilerine karşı çıkarak, "Bizde gayrimüslimlere kısıtlama yok ama Avurapa'da Müslümanlara var" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya'nın Dönem Başkanlığı'nı üstlenmesi nedeniyle 24 AB ülkesinin büyükelçilerine Başbakanlık Konutu'nda verdiği yemekte, Türkiye'de din özgürlüğünün gayri müslimler için bulunmadığı eleştirilerine karşı çıkarak, asıl Avrupa'da Müslümanlara kısıtlamkalar getirildiğini söyledi. Erdoğan, Yunanistan Büyükelçisi Yorgo Yennimatas'in, Atina'da cami yapılacağını belirterek gayrimüslimlerle ilgili sorusuna, "Türkiye'de gayrimüslimlerin ibadetlerini yapmalarında bir kısıtlama yok. Farklı dine mensup olanlar istediği gibi ibadetlerini yerine getiriyor. Ancak Avrupa'da Müslümanlar birçok ayrımcılıkla karşılaşıyor" dedi. Erdoğan'ın bu konuda Fransa'yı da örnek gösterdiği öğrenildi.

KIBRIS'I KULLANMAYIN

Kıbrıs sorununun çözümü ve Türkiye-AB ilişkilerinin yaralanmaması için Türkiye'nin elinden geleni yaptığını belirten Erdoğan, AB üyesi olan Rumların bunu kullanmasını 'kabullenemediğini' söyledi. Rum Kesimi'nin takındığı tutuma işaret eden Erdoğan, bunun Türk kamuoyunda büyük hassasiyet yarattığını söyledi. Erdoğan sürecin böyle devam etmesi halinde AB'nin Türk halkı üzerindeki kredibilitesinin düşeceğini belirtti ve "Bunu birlikte önlemeliyiz" dedi. Erdoğan, "Kıbrıs konusu Türkiye'nin AB sürecine karşı kullanılmamalı çünkü Kıbrıs'ta çözüm isteyen Türk tarafı" diye konuştu. Erdoğan, ayrıca AB'nin daha geniş perspektif ile Türkiye'ye bakması gerektiğine işaret etti.

SESSİZ DEVRİM YAPTIK

Erdoğan,değişim sürecini Türkiye gibi hızlı yaşayan çok az ülke olduğunu belirterek, reform sürecinin yavaşladığı eleştirilerin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. "Sessiz devrim yaptık" diyen Erdoğan, "Türkiye sadece yasal değişim geçirmiyor, daha çok mentalite değişimi yaşıyor,. Kopenhag siyasi kriterleri bir gecede yerine getirilmez" diye konuştu.

  • DUYGU GÜVENÇ - ERHAN SEVEN / ANKARA

    Selenius Şemdinli Davası'nı not etti

    Finlandiya Büyükelçisi Maria Selenius, Şemdinli Davası'nı 'not ettiklerini' ve izlemeye devam edeceklerini belirtti ve 6 uyarıda bulundu:

  • 9. Reform Paketi'ndeki 12 kanundan 2'si geçti.
  • İfade özgürlüğü ile ilgili kovuşturmalar devam ediyor.
  • Din özgürlüğünde ilerleme olmalı
  • Asker-sivil ilişkisinde sivillerin kontrolü sağlanmalı. Mahkemenin Şemdinli ile ilgili son kararını not ettik.
  • Rumlara limanları açın. Bu tüm müzakere sürecini etkileyecektir.
  • Güneydoğu'da atılan adımlara karşın, ekonomik kalkınma için kapsamlı bir çözüm getirilmeli. Kürtleri şiddeti kınamaya çağırıyoruz, PKK terörist bir örgüttür. Ancak hükümet de daha kapsamlı adımlar atmalı.

    Yolsuzluk için yeni kurul

    Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin yeniden yapılanma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ''Bu doğrultuda Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nı yeniden yapılandıracağız. Yolsuzlukla mücadele için yeni adımlar atacağız'' dedi. Erdoğan, Yolsuzlukla Mücadele Üst Kurulu oluşturulacağını ve bu kurulun yönetim, şeffaflık ve kurumlar arasında yolsuzluğun önlenmesi için koordinasyonu güçlendireceğini ifade etti. Erdoğan, AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'nin yolsuzlukla mücadeleye karşı 'sistematik savaş' açtığını belirterek, "Bu savaşı sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız" dedi.

    Polise 3 uyarı

    Başbakan Erdoğan, Ankara Polis Akademisi mezuniyet töreninde Türk polisinin dikkat etmesi en önemli hususun güvenlik ve güvenilirlik olduğunu söyledi. Erdoğan, "Güvenilir olmayan bir kurumun güvenliği tesis etmesi söz konusu olamaz. Görevinizi yaparken en çok hukuka riayet etmek, adaleti gözetmek, insan onuruna sahip çıkmaya dikkat edin" tavsiyesinde bulundu.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi